“Το επιτελικό κράτος μπορεί να κλάψει”. Μυστικές δημοσκοπήσεις και επικοινωνιακή διαχείριση

Ακούστηκαν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις στην τηλεοπτική εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη. Αυτά που υπέθετε όλος ο κόσμος, ακούστηκαν από τα χείλι δημοσιογράφων αντίθετων πολιτικών αντιλήψεων. Το πρώτο έχει να κάνει με την επικοινωνιακή διαχείριση από την κυβέρνηση του κρατικού ομαδικού εγκλήματος των Τεμπών και δείχνει αυτό που είπε ο Μανώλης Κοττάκης: “Η χώρα κυβερνάτε με δημοσκοπήσεις”!

Ανέφερε συγκεκριμένα ο διευθυντής της εφημερίδας “Εστία” αναφερόμενος για την αιτία των δηλώσεων του Μητσοτάκη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο: “Ο Μητσοτάκης διάβασε τις δημοσκοπήσεις τις οποίες δεν γνώριζε όταν έκανε το πρώτο αμήχανο διάγγελμα τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία και έμαθε τα ποσοστά και τι πλήγμα έχει υποστεί η Ν.Δ και η δημοτικότητα του ίδιου. Κατάλαβε πόσο λάθος ήταν η επένδυση στο ιδεολόγημα του ανθρώπινου λάθους και τίποτα άλλο απ’ αυτό. Το αντιλήφθηκε και από τις διαδηλώσεις και προσάρμοσε τον λόγο του στην νέα πραγματικότητα“.

Και συνέχισε ο ίδιος:

Υπήρξε βαθύς προβληματισμός από τις δημοσκοπήσεις, όχι αυτή που είδε την δημοσιότητα σήμερα της Marc στον Αντένα. Υπάρχουν και άλλες δημοσκοπήσεις που κάνει το επιτελείο της Ν.Δ. Ξέρει λοιπόν ο πρωθυπουργός τι πλήγμα υπέστησαν τα ποσοστά της Ν.Δ και η δημοτικότητά του ίδιου που είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτό που έδειξε η Marc“.

Και πρόσθεσε ειρωνικά ο Κοττάκης: “Δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις για να αντιληφθείς τι συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία αν στήσεις λίγο αυτί … “.

Ποιο βιτριολική ήταν η τοποθέτηση του δημοσιογράφου της “ΕφΣυν” Δημήτρης Τερζής: “Το επιτελικό κράτος μπορεί να κλάψει” μας είπε εισαγωγικά. Και αναφέρθηκε κι αυτός σε μια κυβερνητική επικοινωνιακή κίνηση: “Είναι γνωστό στα δημοσιογραφικά στέκια ποιοι διέρρευσαν και πώς διέρρευσαν αυτές τις φωτογραφίες που είναι όλες μια προς μια διαλεγμένες άτι που δείχνει ότι το επιτελικό κράτος έστω σε μια στημένη πόζα μπορεί να βγάλει ευαισθησίες …”, μας είπε.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση συμπεριέλαβε και το χθεσινό έργο του “δημοσκόπου του Μαξίμου” λέγοντας: “Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν μια δημοσκόπηση από μια εταιρεία η οποία ελέγχεται από την δικαιοσύνη για εικονικά τιμολόγια. Επαιρνε η Marc εικονικά τιμολόγια από την χωματουργική εταιρεία του Λαβράνου η οποία υποτίθετε ότι της έκανε δημοσκοπήσεις, Βέβαια αυτό δεν είχε γίνει ποτέ γ’ αυτό και μιλάμε για εικονικά τιμολόγια. Αυτή η εταιρεία βγήκε σήμερα με τις ευχές του Μαξίμου για να μας πει αυτά που μας είπε“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *