Εικόνες απ’ το μέλλον για όλες τις καπιταλιστικές χώρες μας έρχονται από την Γαλλία.

Εντυπωσιακό είναι το πόσο τα Ελληνικά ΜΜΕ υποτιμούν τα όσα συγκλονιστικά γίνονται στην Γαλλία. Η χώρα έχει παραλύσει. Απεργίες πραγματοποιούνται σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, ενώ οι λαϊκές κινητοποιήσεις συνεχώς παίρνουν συνεχώς και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι διαδηλωτές ολοένα να ριζοσπαστικοποιούνται, καθώς η κρατική καταστολή βρίσκει απέναντι της την λαϊκή αντιβία.

Η Γαλλία βρίσκεται, χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, σε πολιτική κρίση, χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Γαλλίας δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να επιβάλουν την ανατροπή των αλλαγών που αφορά το συνταξιοδοτικό και μάλιστα για την προσεχή Πέμπτη έχει προγραμματιστεί νέα μεγάλη εθνική απεργία.

Αυτή η κοινωνική έκρηξη που υπάρχει σήμερα στην Γαλλία και ο βαθμός κρατικής καταστολής με την οποία αντιμετωπίζεται είναι εικόνες απ’ το μέλλον για όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

Τα αλλεπάλληλα τουιταρίσματα της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά μας δίνουν μια γεύση τι συμβαίνει αυτές τις ώρες στην Γαλλία.

Μία απάντηση στο “Εικόνες απ’ το μέλλον για όλες τις καπιταλιστικές χώρες μας έρχονται από την Γαλλία.”

  1. Καλό θα ήταν αν τη γαλλική εικόνα των κινητοποιήσεων
    την παρουσίαζαν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
    Και ιδιαίτερα αυτές τησ ΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *