Αν είσαι ένας κοινός κλέφτης και έχεις την υποστήριξη της “Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας”

Η είδηση μας λέει ότι ένας τύπος –Αγαθάγγελος Σίσκος είναι το όνομα του- ξεκίνησε από την Καστοριά και κάποια στιγμή βρέθηκε στο Φανάρι στο περιβάλλον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Πέταξε τα λαϊκά ρούχα φόρεσε ράσα και χειροτονήθηκε διάκονος. Από κει και πέρα η εξέλιξη του ήταν ραγδαία. Γίνεται παππάς και για προβιβαστεί στην συνέχεια σε Μέγα Αρχαιοφύλακα. του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μιλάμε για αξιοζήλευτη επαγγελματική πορεία. Φανταζόμαστε ότι ο “εκπρόσωπος του θεού” θα ήταν ιδιαίτερα επιμελείς στα θρησκευτικά του καθήκοντα και θα διακρινόταν για το χριστιανικό του ήθος ώστε να εκτιμηθεί τόσο πολύ η προσφορά του από τους προϊστάμενους ώστε να του αναθέσουν το τόσο σημαντικό πόστο.

Ο ρασοφόρος αυτός σήμερα έρχεται στην δημοσιότητα ειδικά στην γειτονική χώρα αφού οι Τουρκικές Αρχές τον συνέλαβαν να κλέβει από κατάστημα ένα ρολόι του 18ου αιώνα αξίας 24.000 ευρώ. Η συνέχεια ήταν να μεσολαβήσει ο Πατριάρχης για να αφεθεί ελεύθερος ενώ πηγές του Φαναριού δηλώνουν ότι “ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον Τουρκικό Τύπο και στο Ιντερνέτ με προβολή σχετικού βίντεο”.

Εμείς γι’ αυτό το γεγονός το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε είναι η παρέμβαση στις Τουρκικές αρχές της «Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας, Αρχιεπίσκοπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίου», για να αφεθεί ελεύθερος ο προστατευόμενος του κληρικός. Και φυσικά η επιθυμία του έγινε αποδεκτή από το Τουρκικό κράτος. Ηταν μια ανταπόκριση των υπηρεσιών που του προσφέρει διαχρονικά η “Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα“. Αρκεί να θυμηθούμε ότι ο Οικουμενικής Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε στείλει  επιστολή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να δηλώσει την υποστήριξη του στην επιχείρηση των Τουρκικών Στρατευμάτων που εισέβαλαν για να αιματοκυλίσουν τους Κούρδους στο Αφρίν της Συρίας και έγραφε ότι «Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε και η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” να φέρει ειρήνη στην περιοχή, όπως “υπόσχεται” και το όνομά της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *