Ρουβίκωνας: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ – Παρέμβαση στην εργασιακή γαλέρα της εταιρεία EMFI

Ο φόρος αίματος που πληρώνει η τάξη μας για να αυγατίζουν τα κέρδη των αφεντικών συνεχώς και μεγαλώνει. Στο πρώτο τρίμηνο του 2023, στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί 49 θάνατοι χαρακτηρισμένοι επισήμως ως “εργατικά δυστυχήματα”, που στην ουσία ήταν εργοδοτικά εγκλήματα.

Για τα καθεστωτικά ΜΜΕ το ότι οι μυλόπετρες της καπιταλιστικής κερδοφορίες βυθίζουν σε θρήνο λαϊκές οικογένειες είναι κάτι που δεν αποτελεί είδηση. Γι’ αυτό θα δώσουμε τα εύσημα μας στα μέλη του Ρουβίκωνα που με η παρέμβασή τους στην εργασιακή γαλέρα της εταιρεία EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) ήταν μια ένδειξη ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ που χάνουν την ζωή τους απ’ τις μυλόπετρες του εργοδοτικού κέρδους.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο εργοδοτικό έγκλημα που στοίχισε την ζωή του 51χρονου εργάτη Βαγγέλη Τσαμπά, έγινε σ’ αυτό το εργασιακό κάτεργο. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ο εργάτης δούλευε εξαντλητικά ωράρια, ακόμη και 12ωρα συνεχόμενα επί μέρες, κάτω από την πίεση της εργοδοσίας.

Μετά τον θάνατο του, εν ώρα δουλειάς, οι εργάτες συνάδελφοί πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, κατά τη διάρκεια της οποίας ακολουθήθηκαν οι γνωστές δι­αδικασίες: εισαγγελείς και ΜΑΤ, πιέσεις για επιστροφή στη δουλειά, απειλές στην πάλη του εργοστασίου δίπλα στο κηδειόσημο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *