Το κτίριο της Ερμού όπου στεγάζεται ο ΣΕΑ είναι “φιλέτο” και η κυβέρνηση σχεδιάζει να το ξεπουλήσει σε “επενδυτή”.

Πολύ καλό το δισέλιδο κείμενο που έχει σήμερα η “ΕφΣυν” και αναφέρεται στην υπόθεση της αυταρχικής – φασιστικής κυβερνητικής απόφασης για έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, από το κτήριο που στεγάζεται.

Η ουσία είναι αυτή που τονίζει η συντάκτης του δημοσιεύματος Βασιλική Τζεβελέκου και επιβεβαιώνει στην συνέντευξη που δίνει στην ίδια εφημερίδα η πρόεδρος του ΣΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα. Τo κτίριο της Ερμού 134-136 είναι «φιλέτο» και έχει ήδη επιλεγεί ποιος θα τo «αξιοποιήσει». Μόνο που αυτοί που κάνουν αυτούς τους σχεδιασμούς, καλό είναι να θυμηθούν τους στίχους των Πάνο και Χάρη Κατσιμίχα στο άσμα “Η συνέλευση των ποντικιών”: “Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες / τότε και μόνο όταν είναι εφικτές / Μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις / ασ’ τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες”.

Κι αυτό γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο ότι έχει υπάρξει ένας πόλεμος καταγγελιών από πολιτικά κόμματα και κοινωνικές συλλογικότητες ενάντια σ’ αυτή την προκλητική φασιστική κυβερνητική απόφαση. Αλλωστε το επιτελικό Μητσοτακικό καθεστώς έχει δείξει ότι δεν χαμπαριάζει από τέτοιες αντιδράσεις.

Το σημαντικό είναι ότι ο αγώνας του ΣΕΑ αγκαλιάστηκε από τον λαϊκό παράγοντας και δεν έμεινε απλώς σε έναν καταγγελτικό χαρτοπόλεμο και την παραπομπή του στις δικαστικές καλένδες. Οι πολλαπλές λαϊκές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί, -από συναυλίες μέχρι μαζικές συζητήσεις- θα οδηγήσουν την κυβέρνηση σε μια άτακτη υποχώρηση, όπως ακριβώς έγινε και με την πρόθεση της να δημιουργήσει “πανεπιστημιακή αστυνομία”. Αυτή είναι η εκτίμηση μας και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *