Κι άλλος ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, συνελήφθηκε με “Εξτραδάκια”

Οταν τo 1999, επί εποχής πρωθυπουργίας Σημίτη, η διαφθορά στους κόλπους της αστυνομίας είχε φτάσει στο απροχώρητο, η κυβέρνηση προσπάθησε να ανακόψει κάπως αυτό το φαινόμενο με την ίδρυση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ. ΑΣ. Βολεύτηκαν εκεί αρκετοί ΠΑΣΟΚοι μπάτσοι που απολάμβαναν μεγαλύτερους μισθούς από τους συναδέλφους τους και θεωρούταν προνομιούχοι, σχετικά με τους άλλους μπάτσους.

Το πρώτο καιρό είχε να επιδείξει κάποιο έργο. “Εγιναν αθρόες συλλήψεις, επίορκοι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη ή αποτάχθηκαν” σημείωνε σε ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη στο “Βήμα”. Σε λίγο καιρό επανήλθε όμως η “κανονικότητα” με επέστρεψαν τα πράγματα στις πρότερες καταστάσεις με αποκορύφωμα το 2004 όταν “η κυβέρνηση Καραμανλή με την επανίδρυση του κράτους χρησιμοποίησε (και) την υπηρεσία αυτή για ρουσφέτια, είτε πολιτικά είτε εσωτερικά της αστυνομίας – αρκετά παιδιά αξιωματικών τακτοποιήθηκαν στις Εσωτερικές Υποθέσεις. Το ξεχαρβάλιαμα δεν σταμάτησε από τότε και η παρούσα κυβέρνηση δεν στερείται ευθυνών”, όπως σημείωνε στο ρεπορτάζ της η ίδια δημοσιογράφος.

Λογικό όμως είναι, οι μπάτσοι αυτής της υπηρεσίας στο αραιά και που να προβαίνουν σε κάποια ενέργεια για να δικαιολογούν την παρουσία τους. Σ’ αυτά τα πλαίσια, λοιπόν εντάσσετε και η είδηση που αναφέρει ιστοσελίδα της Κρήτης και την τιτλοφορεί: “Χανιά: Πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ“. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα συνελήφθει από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ένας ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, διοικητής υπηρεσίας “για εκτεταμένη διαφθορά”, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το ποσό των 8.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που προέρχονταν από παράνομη δράση και συγκεκριμένα από την “συνδιαλλαγή του με επιχειρηματία των Αγίων Αποστόλων για την ανάληψη κάποιου διαγωνισμού”.

Ας μην δώσουμε συνέχεια στο θέμα. Είναι συνηθισμένο να παίρνουν οι μπάτσοι “Εξτραδάκια” που λέει και ο Μπαλάσκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *