Συμβαίνουν στην Γαλλία, πιθανόν από “αγρότες κοπριές”, που θα ‘λεγε και ο Αυγενάκης.

Δεν είναι παράληψη από τον Πορτοσάλτε και τα άλλα καλόπαιδα του Σκάι το ότι δεν κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις στους Γάλλους συναδέλφους τους για το πώς πρέπει να παρουσιάζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη στην χώρα του Μακρόν;

Η διπλανή εικόνα είναι από τον αυτοκινητόδρομο A71, που έχει αποκλειστεί από χθες από οργισμένους αγρότες στο Montluçon, όπως μας πληροφορεί με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο “Χ” η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά. Μπορεί οι Γάλλοι αγρότες να χρησιμοποιούν τέτοιες μορφές πάλης και να μην υπάρχουν εκεί “έγκριτοι” δημοσιογράφοι επιπέδου Χατζηνικολάου και Ευαγγελάτου και να μην καυτηριάζουν τις “αντικοινωνικές” αυτές πράξεις; Κι όμως μπορεί. Μια ματιά που ρίξαμε στο διαδίκτυο δεν συναντήσαμε ούτε ένα κείμενο Γάλλου δημοσιολόγου που να στρέφεται ενάντια στους κινητοποιημένους αγρότες.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που μας παρέχει η Μαρία Δεναξά, μπλόκα από μπετόν τοποθέτησε η αστυνομία στα Ηλύσια Πεδία, ώστε τα τρακτέρ να μην μπορέσουν να περάσουν και να κατευθυνθούν στο Ελιζέ και το πρωθυπουργικό μέγαρο. Επίσης όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ρ/σ Europe 1, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας πιστεύουν ότι τα τρακτέρ θα εισέλθουν τελικά στο Παρίσι, γι’ αυτό τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το προεδρικό μέγαρο και το πρωθυπουργικό έχουν ενισχυθεί.

Η τελευταία πληροφόρηση που έχουμε από την ίδια πηγή μας λέει ότι έφθασαν τα τρακτέρ στο Ρανζίς, τη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων της Ευρώπης, που τροφοδοτεί το Παρίσι και πολλές περιοχές της Γαλλίας. Εχουν γίνει συλλήψεις. Ο αποκλεισμός της αγοράς είναι μια από τις κόκκινες γραμμές της γαλλικής κυβέρνησης, που έχει αναπτύξει τεθωρακισμένα και διμοιρίες των γαλλικών ΜΑΤ, σε δυο τουλάχιστον κεντρικούς οδικούς άξονες στην περιφέρεια του Παρισιού. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Η σύγκρουση τρακτέρ-αστυνομικών δυνάμεων, θα μπορούσε να συμβεί απο λεπτό σε λεπτό!

Υ.Γ: Οσο αφορά τα “δικά” μας τώρα, μόλις πριν λίγες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, αποκάλεσε “κοπριές” τους ξωμάχους της γης που αυτές τις μέρες βρίσκονται στους δρόμους. (Ρέστα στον αγωνιστή γιατρό Πάνο Παπανικολάου για τους χαρακτηρισμούς που προσδίδει στον Αυγενάκη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *