Πρέπει να πούμε άλλο ένα μπράβο στην αντικειμενική και αμερόληπτη αστική δικαιοσύνη, η οποία για άλλη μια φορά έλαβε μια ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, όπως μας πληροφορεί με ανάρτησή του στο “Χ” ο δήμαρχος Αθήνας-
Οπως αναφέρει ο Χάρης Δούκας, ο Δήμος είχε πάρει μια απόφαση να κλείσει ένα κατάστημα στη Λ. Βουλιαγμένης, το οποίο χορηγούσε αλκοόλ σε ανήλικους, με αποτέλεσμα κάποιοι απ’ αυτούς τους πελάτες του μαγαζιού, να οδηγηθούν στο Νοσοκομείο, λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όμως, προσέφυγε στα δικαστικά όργανα και έτσι το Διοικητικό Πρωτοδικείο με απόφασή του επιτρέπει την προσωρινή λειτουργία του καταστήματος μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης με το σκεπτικό ότι το σφράγισμα του μαγαζιού επιφέρει «οικονομική βλάβη» στον επιχειρηματία. Σημειωτέον, όπως αναφέρει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας “δεν κληθήκαμε ως Δήμος να εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας, όπως είχαμε ζητήσει”.
Δεν γνωρίζουμε τα νομικά ζητήματα της υπόθεσης αλλά νομίζουμε ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο δεν ασχολείται με ποινικά ζητήματα όπως η χορήγηση αλκοόλ σε ανηλίκους αλλά εστιάζεται σε οικονομικές διαφορές πολιτών με κρατικές υπηρεσίες. Και σ’ αυτή την περίπτωση όπως μπορεί ο δήμος να ζητήσει αναστολή της απόφασης, για να μην ισχυριστούμε ότι αν θέλει ο δήμος κάνει προβληματική την λειτουργία του καταστήματος.
Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας. Αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους σερβίρουν όλα τα μαγαζιά της Αθήνας και με κατασταλτικά μέσα στους ιδιοκτήτες τους δεν λύνεται το πρόβλημα. Με άλλους τρόπους πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα.
Υ.Γ: Το σημειολογικό όμως μέρος του θέματος έχει ιδιαίτερη σημασία. Οταν οκτώ μαθητές Λυκείου βρέθηκαν από το κλαμπ στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ ο δήμος Αθήνας με ομόφωνη απόφαση σφράγισε τα κατάστημα με τον Χ. Δούκα να δηλώνει: “Με αυτή την ενέργεια, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε όσους παρανομούν”. Με την τωρινή δικαστική απόφαση τι μήνυμα περνάει;
Αφήστε μια απάντηση