Μήνυση της Hellenic Train στον Ρουβίκωνα, για την παρέμβαση μελών στου στα γραφεία της

Ρουβίκωνας

Η Hellenic Train μας έκανε μήνυση για την δράση που κάναμε στα κεντρικά γραφεία της. 22 Μαΐου έχουμε την δίκη και μαζεύουμε υπογραφές αλληλεγγύης.👇

Ανακοίνωση για τη δίκη των 25 μελών του Ρουβίκωνα, έπειτα από την παρέμβαση στην ταράτσα της Hellenic Train στις 28 Φλεβάρη, ημέρα γενικής απεργίας δύο χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών.

📌 Η δική θα διεξαχθεί στις 22/05/2025, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 2, 09:00)

🔴 Παράλληλα, οργανώνουμε ηλεκτρονική καμπάνια συλλογής υπογραφών, σε αλληλεγγύη με τα διωκόμενα μέλη μας. Σας καλούμε να συνυπογράψετε για την άμεση αθώωση των συτρόφων και των συντροφισσών μας.

👉 Εδώ το λινκ της ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών.

Αν κάτι χαρακτηρίζει όλους όσους είναι από την πλευρά των ενόχων στο έγκλημα των Τεμπών είναι το θράσος.

Ο Ρουβίκωνας, μέσα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της 28ης Φλεβάρη έκανε παρέμβαση στο κτίριο της Hellenic Train. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας κατορθώσαμε να βρεθούμε στην ταράτσα του κτιρίου της όπου ανοίξαμε πανό. Η αστυνομία εισέβαλε βίαια στο κτίριο και 25 μέλη μας συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Αφού κρατήθηκαν επί 8 ώρες, τελικά η Hellenic Train, μια εταιρεία συνυπεύθυνη τόσο στο έγκλημα των Τεμπών όσο και στη συγκάλυψή του, αποφάσισε να κάνει μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης στην ταράτσα του άδειου κτιρίου της.

Για άλλη μια φορά φάνηκε πως το θράσος τους δεν είναι στον αέρα. Δεν είναι μόνο η έπαρση του επιχειρηματικού παράσιτου που θεωρεί τον εαυτό του φεουδάρχη με δικαίωμα ζωής και θανάτου στους πληβείους/πελάτες. Είναι μέρος μιας πολιτικής συμμαχίας και εξυπηρετεί όχι μόνο τα οικονομικά τους συμφέροντα αλλά και μια συνολική πολιτική.

Μετά τον βρυχηθμό της κοινωνίας στις 28 Φλεβάρη η κυβέρνηση ακολούθησε τον γνώριμο δρόμο επικοινωνιακής διαχείρισης. Επιχείρησε να στρέψει αγωνιζόμενους ενάντια σε αγωνιζόμενους, να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να χρησιμοποιήσει την καταστολή για να τραβήξει αλλού την προσοχή.

Με τη σειρά της η εταιρεία έπαιξε το δικό της βρώμικο παιχνίδι της καθυστερώντας ώρες να καταθέσει μήνυση, γιαυτό και στη συνέχεια επέλεξε να μην παραστεί στο δικαστήριο και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, να δώσει το άλλοθι στις δικαστικές αρχές να διατάξουν τη συνέχιση της φυλάκισης των μελών μας για άλλες τέσσερις ημέρες. Ήταν τόσο προφανής αυτή η συνεννόηση, τόσο προειλημμένη η απόφαση συνέχισης της κράτησης που δεν επιτράπηκε στα μέλη μας να πάρουν μαζί στο δικαστήριο ούτε τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Τα μέλη μας παρέμειναν κρατούμενα, σε μια ιδιότυπη μίνι προφυλάκιση, για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» που συνέβη στην ταράτσα ενός άδειου κτιρίου μιας εταιρείας συνυπεύθυνης για τον θάνατο 57 ανθρώπων. Κι αυτό, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι ήταν στο δρόμο αποκαλώντας κράτος και Hellenic Train «ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ».

Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τις ανοησίες της δικαστικής έδρας ότι τα μέλη μας έπρεπε να κρατηθούν για να μη διαφύγουν. Ο Ρουβίκωνας πάντα αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του, ακριβώς γιατί η ανάληψη αυτής της ευθύνης είναι μέρος του αγώνα μας. Φαντάζεται κανείς ότι τα μέλη μας που παραβίασαν τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας καταφέρνοντας να ανέβουν στο κτίριο δεν περίμεναν ότι θα συλληφθούν; Έχουμε βρεθεί σε εκατοντάδες δικαστήρια για τις δράσεις μας, έχουμε πάνω μας σοβαρότατες δικογραφίες και ένα δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι τα μέλη μας θα έβγαιναν στην παρανομία για να μην δικαστούν για «διατάραξη οικιακής ειρήνης». Το άνευ προηγουμένου γεγονός μάλιστα πως η δικαστική έδρα προσπάθησε να εδραιώσει το επιχείρημά της περί «κινδύνου φυγής» στο ζήτημα της ιδιοκτησίας, ρωτώντας ποιος από τους συντρόφους έχει ιδιόκτητο σπίτι, μας προκαλεί γέλιο. Ωστόσο, δείχνει τη λογική με την οποία δικάζει. Στα μυαλά της έδρας ένας “ευυπόληπτος” ιδιοκτήτης δεν είναι ύποπτος φυγής, ένας πλεμπαίος όμως που ζει στο νοίκι σίγουρα.

Η αποφασιστικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων στις 28 Φλεβάρη έδωσε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Το θράσος τους δεν έχει μέλλον.

Αν έτσι θεωρούν ότι παίρνουν το αίμα τους πίσω με κάποιον τρόπο για την παρέμβασή μας στην ταράτσα τους, απευθυνόμαστε κι εμείς στον καθένα και την καθεμιά που στις 28 Φλεβάρη ένωσαν φωνές, και τους καλούμε στα δικαστήρια που οι σύντροφοί μας δικάζονται για την διατάραξη της οικιακής ειρήνης της Hellenic Train, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη μας σε όλους και όλες τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της μέρας εκείνης.

Τους καλούμε να πουν μαζί μας πως η Hellenic Train ούτε έχει, ούτε δικαιούται να έχει οποιαδήποτε ειρήνη, πόσο μάλλον να διεκδικεί «οικιακή ειρήνη».

Σπίτια κλείσανε σε τελική ανάλυση.

Ρουβίκωνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *