Φεύγουν από τις κατοικίες τους οι υπάλληλοι της ισραηλινής πρεσβείας – Η οργή της ελληνικής κοινωνίας δεν κουκουλώνεται

Διεθνή αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της ισραηλινής εφημερίδας Israel Hayom, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις κατοικίες τους, λόγω «ζητημάτων ασφαλείας» που σχετίζονται με την «τρέχουσα κατάσταση στη χώρα».

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την ισραηλινή πλευρά τηρούν σιγήν ιχθύος, το πραγματικό νόημα της απόφασης δεν είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί: η εντεινόμενη λαϊκή κατακραυγή στην Ελλάδα απέναντι στη γενοκτονία που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη έχει μετατραπεί σε κοινωνική πίεση που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί ούτε από την ίδια την πρεσβεία του Τελ Αβίβ στην Αθήνα.

Για μήνες ολόκληρους, η ελληνική κοινωνία κινητοποιείται καθημερινά με πορείες, δράσεις, καταλήψεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.
Πανό με συνθήματα όπως «From the river to the sea – Palestine will be free» ξεδιπλώνονται σε δρόμους, πλατείες, τουριστικά σημεία.
Το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στην Ελλάδα δεν είναι “ειδικό” ή περιθωριακό — είναι βαθιά λαϊκό και αγγίζει χιλιάδες ανθρώπους, εργαζόμενους, νεολαίους, καλλιτέχνες και συνδικαλιστές.

Αυτή η αυθεντική λαϊκή οργή, που δεν εκφράζεται ούτε από το κράτος ούτε από τα περισσότερα ΜΜΕ, φαίνεται πως πλέον γίνεται ορατή ακόμα και στις διπλωματικές δομές.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι αναφορές για εξαιρετικά προκλητική και βίαιη συμπεριφορά Ισραηλινών τουριστών, οι οποίοι φαίνεται να δρουν με την αίσθηση ασυλίας – ίσως και με την κάλυψη διπλωματικών παραγόντων.

➤ Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου Ισραηλινός τουρίστας κατέβασε πανό κατά του σιωνισμού, επιτέθηκε σε γυναίκα εργαζόμενη και προκάλεσε ζημιές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή, αν και δεν διέθετε σταθερή διαμονή στη χώρα.

➤ Στη Ρόδο, νεαροί Ισραηλινοί τουρίστες προκάλεσαν εντάσεις με προκλητικά συνθήματα υπέρ του Ισραήλ, οδηγώντας σε επεισόδια και συμπλοκές με άλλους θαμώνες. Το περιστατικό καταγράφηκε επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά αποσιωπήθηκε.

➤ Στο Πλωμάρι της Λέσβου, καταγράφεται στοχοποίηση εργαζομένων και επιχειρηματιών που εκφράζονται υπέρ της Παλαιστίνης, από ομάδες Ισραηλινών τουριστών που ζητούν «να κατέβουν τα πανό» ή απειλούν να μην ξαναέρθουν αν η «προπαγάνδα» συνεχιστεί.

Το κράτος του Ισραήλ και η πρεσβεία του δεν απειλούνται από «αντισημιτισμό», όπως μεθοδικά επιχειρείται να παρουσιαστεί.
Η πραγματική τους απειλή είναι η ιστορική δικαιοσύνη. Είναι το γεγονός ότι χιλιάδες λαϊκοί άνθρωποι, από τον Βόλο μέχρι την Ικαρία και από τα Χανιά μέχρι την Ξάνθη, δεν ανέχονται να συνδιαλέγονται με ένα κράτος-δολοφόνο που ισοπεδώνει τη Γάζα και εκτελεί χιλιάδες αμάχους.

Αυτή η οργή δεν στρέφεται κατά του εβραϊκού λαού, αλλά κατά του σιωνιστικού καθεστώτος που δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *