‘Eνας «άλλος» πολιτισμός!

Humayun Anwar και Wakar Ahmed τους λέγανε, 19 ετών και 33 ετών. Πακιστανοί

Η ανιδιοτελής και αυτοθυσιαστική πράξη των δύο νεαρών «λαθρομεταναστών» που έχασαν τη ζωή της προσπαθώντας κόντρα στο θάνατο που ερχόταν ολοφάνερα με ταχύτητα και όγκο οτομοτρίς, να διασώσουν ένα ζευγάρι εγκλωβισμένων πάνω στις γραμμές του τρένου, στο Κρυονέρι, είναι η μέγιστη πράξη φιλανθρωπίας της δεκαετίας αν όχι του αιώνα!

Δείγμα ενός βαθύτερου πολιτισμού, μιας κουλτούρας άγνωστης στον θολωμένο από τον καταναλωτισμό και την παραπληροφόρηση πολίτη της Δύσης.

Μια πράξη ανωτερότητας, αλληλεγγύης και αλτρουισμού, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, θάφτηκε κάτω από τα λύματα που εκβράζουν ακατάπαυστα οι υπουργοί-οχετοί του μνημονίου σε βάρος απλών και αθώων ανθρώπων άλλου χρώματος επιδερμίδας, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους εξαθλιωμένους μικροαστούς που ανέχονται και υποθάλπουν τα φασιστικά αποβράσματα που κυκλοφορούν σαν λυσσασμένα τσακάλια στις γειτονιές και τα σχολεία. Κοστουμαρισμένες εκκενώσεις μιας κατώτερης κουλτούρας, που καμία σχέση δεν έχει με τον πολιτισμό που γεννήθηκε σ’ αυτό τον τόπο και έριξε άπλετο φως στην οικουμένη.

Ανθελληνίζων, Γκιαούρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *