Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν εισαγγελικής εντολής βρίσκεται ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος

image002Ερευνα του ΣΔΟΕ για το γραμματέα της Ν.Δ. Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν εισαγγελικής εντολής βρίσκεται ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος για την ΜΚΟ “Δίκτυο για την Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”

Η έρευνα που ζήτησε η Εισαγγελία αφορά τη διακρίβωση της τυχόν τέλεσης των εξής αδικημάτων:
♦ Υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου.
♦ Κατ’ εξακολούθηση απάτης σε βάρος του Δημοσίου.
♦ Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
♦ Έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Τα παραπάνω αδικήματα, θα πρέπει να υπογραμμιστεί, διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα άρχισε με έγγραφο του ΣΔΟΕ που ζητά στοιχεία από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να εκτελεστεί η εισαγγελική εντολή (της 28ης Φεβρουαρίου 2014).

Στο εν λόγω έγγραφο το ΣΔΟΕ ζητά από την ΥΔΑΣ να ενημερωθεί «αν υπάρχει στα αρχεία της υπηρεσίας σας ΜΚΟ αστική εταιρεία με το όνομα Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα Νότια και Δυτικά Βαλκάνια και, αν η απάντηση είναι θετική, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν οι παρακάτω είναι μέλη της ανωτέρω (ή και κάποιας άλλης) ΜΚΟ».

Οι «παρακάτω», για τους οποίους κάνει λόγο το έγγραφο του ΣΔΟΕ που έχει στην κατοχή του το «Ποντίκι», είναι:

1. Ανδρέας Παπαμίκος του Ιωάννη.
2. Ηλίας Κουσκουβέλης του Ιωάννη.
3. Νίκος Βασιλειάδης του Αναστασίου.

Στο έγγραφο του ΣΔΟΕ δίπλα στα ονόματα των υπό διερεύνηση ατόμων υπάρχει και ο ΑΦΜ του καθενός. Με βάση αυτό το στοιχείο, το «Π» ερεύνησε και διαπίστωσε ότι ο αναφερόμενος (από λάθος… προφανώς) ως Ανδρέας Παπαμίκος είναι ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο Παπαμιμίκος, θα πρέπει να σημειώσουμε, διατηρούσε προνομιακή σχέση με τον πρύτανη του Πα-νεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Κου-σκουβέλη. Η σχέση οικοδομήθηκε στο πανεπιστήμιο, όπου η πολιτική επιρροή του Παπαμιμίκου βοήθησε στην εξασφάλιση των ψήφων για την εκλογή Κουσκουβέλη στη θέση του πρυτάνεως.

Αποφεύγουν να απαντήσουν

Με δεύτερο έγγραφο του (4 Ιου¬νίου 2014) το ΣΔΟΕ ζήτησε από την ΥΔΑΣ / ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα επτά αναπτυξιακά προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η ΜΚΟ Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ., που – κατά την περίοδο 2001-2010 – έλαβε συνολικά από την ΥΔΑΣ 2.492.728,17 ευρώ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, τα προγράμματα αυτά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Δεν γνωρίζουμε τι απάντησε η ΥΔΑΣ. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι από τις 4.1.2013 η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου τής υπό διερεύνηση, από το ΣΔΟΕ, ΜΚΟ τροποποιήθηκε. Στο νέο Δ.Σ. δεν συμμετέχει κανένα από τα άτομα (Πα-παμιμίκος, Κουσκουβέλης, Βασιλειάδης) που ερευνά το ΣΔΟΕ.

Κάτι που επίσης γνωρίζουμε από πηγές στο ΥΠΕΞ είναι ότι η απάντηση στο ΣΔΟΕ εκ μέρους της ΥΔΑΣ ήταν η ηπιότερη δυνατή. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ το ΣΔΟΕ ζητεί να πληροφορηθεί ονομαστικά για τον Παπαμίμικο, η ΥΔΑΣ αποφεύγει να απαντήσει.

Ποιος είναι

Και τούτο μολονότι ο Α. Παπαμι-μίκος εθεάθη επανειλημμένα εντός και εκτός υπουργείου Εξωτερικών με την επικεφαλής της ΥΔΑΣ πρέσβη Δ. Τσιμπουκέλη – Δούβου, η οποία είναι από διετίας συνταξιούχος και υπηρετεί στο ΥΠΕΞ με ανα-νεούμενες τρίμηνες συμβάσεις… Ως εκ τούτου, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι μια θετική εισήγηση από τον γραμματέα της Ν.Δ. θα ήταν αρκετή για την ανανέωση της σύμβασής της Δ Τσιμπουκέλη, που λήγει στις 30 Ιουνίου 2014…

Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο Α. Παπαμιμίκος ήταν στενός συνεργάτης του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη τον καιρό της παντοδυναμίας του (2004-2006), όταν δηλαδή ήταν αρμόδιος για τις επιχορηγήσεις των Μ ΚΟ από την ΥΔΑΣ.

Επίσης ότι ήταν υπεύθυνος Τύπου του Στυλιανίδη, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Μεταφορών και ακόμη ότι, λόγω της θητείας του στην ΤΡΑΜ Α.Ε., όπου διορίσθηκε από τον Στυλιανίδη, κλήθηκε από τον εισαγγελέα ύστερα από πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Κάτι που επίσης πρέπει να υπενθυμίσουμε είναι πως ο Παπαμιμίκος δεν έλειψε ούτε λεπτό από τις δύσκολες μάχες που έδωσε ο αρχηγός της Ν.Δ. και πρωθυπουργός και προσέφερε τις γνώσεις του και τη στρατηγική του σε θέματα επικοινωνίας και διαχείρισης του κομματικού μηχανισμού.

Άλλωστε ανδρώθηκε μέσα στον κομματικό μηχανισμό της ΟΝΝΕΔ και κατάφερε να επικρατήσει στη Νεολαία του κόμματος με τη στήριξη αρκετών ανθρώπων που εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά την παρουσία του.
Όταν ο Σαμαράς τον πρότεινε για γραμματέα της Ν.Δ., κανείς δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση, γνωρίζοντας ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν θα ήταν απλώς υποψήφιος, αλλά και σίγουρος νικητής, αφού δεν θα υπήρχε αντίπαλος.
Έτσι ο Θανάσης Μ πούρας για λογαριασμό της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ανακήρυξε ομόφωνα και χωρίς ψηφοφορία νέο γραμματέα του κόμματος τον Ανδρέα Παπαμιμί κο, όπως έχει δυνατότητα, με βάση την αλλαγή του καταστατικού στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, στην περίπτωση μη ύπαρξης άλλου υποψηφίου.

Αυτά και… εύγε! Εμείς απλώς θα περιμένουμε να μάθουμε πώς θα εξελιχθεί η τρέχουσα έρευνα…

Πηγή: “Το Ποντίκι”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *