Ναζιστικό σόου στην επέτειο του οχυρού της Νυμφαίας

3333Μια ακόμη εθνικιστική παράσταση έδωσαν οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι απόγονοι των γερμανοντυμένων ταγματασφαλιτών, τα δολοφονικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Θεωρώντας τις εκδηλώσεις που συνδέονται με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα προνομιακό χώρο παρέμβασης και αναζητώντας την εκ νέου νομιμοποίηση εν όψει της δίκης της δολοφονικής συμμορίας στις 20 Απριλίου, εκμεταλλεύτηκαν την ανοχή των τοπικών πολιτικών παραγόντων και της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ απόλαυσαν και τη προβολή των τοπικών ΜΜΕ, για να διαδώσουν τις σιχαμένες αντιλήψεις τους.

Όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι φαντάροι που συμμετείχαν

«Την Κυριακή που μας πέρασε ήταν επέτειος από την πτώση του οχυρού της Νυμφαίας.

Την εκδήλωση την είχε αναλάβει η 29η Ταξιαρχία Πεζικού, καθώς το συγκεκριμένο οχυρό, το οποίο παραμένει διατηρητέο και σχετικά επανδρωμένο, βρίσκεται υπό την εποπτεία της ταξιαρχίας.

Στην εκδήλωση τιμής των πεσόντων, βρίσκονταν παρόντες οι ανώτεροι αξιωματικοί της 29ης και 21ης ταξιαρχίας, ένας αξιωματικός της αεροπορίας και λίγοι αξιωματικοί της αστυνομίας. Επίσης βρισκόταν ο διοικητής του Δ σώματος στρατού Ιωσήφ Μαυράκης, από πλευράς κυβέρνησης ο Κουίκ των ΑΝΕΛ, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Χαρίτος.

Φαντάροι στην εκδήλωση ήμασταν ελάχιστοι, 20-25 άτομα για το άγημα, 3 διαβιβαστές και 3 ΕΠ.ΟΠ.

Ανάμεσα στον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση, που δεν ξεπερνούσε τα 70-80 άτομα, εμφανίστηκαν και καμιά 15αριά Χρυσαυγίτες με φουλ διακριτικά και ελληνικές σημαίες και έκατσαν μέσα στο πλήθος. Στο τέλος ένας εκπρόσωπός τους έκανε δήλωση σε ένα τοπικό κανάλι-Νίκος Τσουμαρέλης και στήθηκαν μπροστά στο μνημείο ανενόχλητοι βγάζοντας αναμνηστική φώτο.

Οι φαντάροι που υπήρξαν μάρτυρες της φασιστικής παράστασης, αλλά και αυτοί που ενημερώθηκαν αργότερα το θεώρησαν μεγάλη καφρίλα ΚΥΡΙΩΣ που οι εκπρόσωποι του στρατού και της κυβέρνησης δεν έβγαλαν άχνα για την παρουσία της ΧΑ.

Περιορίστηκαν σε αστειάκια ότι «η ΧΑ ήρθαν να εορτάσουν τη νίκης των Γερμανών επί των Ελλήνων και άλλα τέτοια». Αρκετοί πίστευαν ότι αυτό πρέπει να μαθευτεί και κάπως να υπάρξει καταγγελία. Κια προχώρησαν στην αποστολή σχετικής επιστολής.

Υπήρξαν και αρκετοί ΕΠ.ΟΠ που επίσης θεώρησαν καραγκιοζιλίκι αυτή την κατάσταση και κοτάρες όσους δεν έβγαλαν άχνα.

Την ίδια ημέρα έγινε εκδήλωση στον Εχίνο. Για παρόμοιο λόγο. Και ο Εχίνος είναι υπό την εποπτεία της 29ης Ταξιαρχίας. Εκεί δεν εμφανίστηκε η ΧΑ».

Εμείς θεωρούμε ότι απαιτείται η παρέμβαση του ΓΕΣ και καλούμε ανοικτά το Υπουργείο Άμυνας να πάρει ανοικτά θέση. Τα προκλητικά και επικίνδυνα γεγονότα στα οποία αναδεικνύεται η ανοχή ή ακόμη και η συνεργασία της νέας πολιτικής ηγεσίας του Π.Καμμένου,  προς τους ακραίους εθνικιστικούς και φασιστικούς κύκλους, με χαρακτηριστικό επεισόδιο αυτό των ΟΥΚάδων με τα παράνομα εθνικιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, πολλαπλασιάζονται και προκαλούν ανησυχία.

Απαιτείται η ολόπλευρη απομόνωση και η μαζική καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Κυρίως όμως πρέπει να σπάσει κάθε δεσμός του επίσημου κράτους με τις φασιστικές συμμορίες, που αναδείχτηκαν σε βασική κατασταλτική-τρομοκρατική συνιστώσα του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Μία απάντηση στο “Ναζιστικό σόου στην επέτειο του οχυρού της Νυμφαίας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *