”Εμπορικός καρνάβαλος” η εθνική παρέλαση στην Νέα Υόρκη

paradeNY-16aΚάθε χρόνο και…χειρότερα: Ούτε 7.000 παρελαύνοντες και θεατές στην παρέλαση, Νέα Υόρκη

Συμφέροντα, πολιτικοί-κομματικοί τυχοδιώκτες και σκάνδαλα, απομάκρυναν την Ομογένεια από την εθνική της παρέλαση, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ευτελισμένο ”εμπορικό καρνάβαλο”

Με ήλιο και λίγο κρύο (47 F) έγινε η παρέλαση την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στην 5η Λεωφόρο Μανχάτταν Νέας Υόρκης, γιά την 25η Μαρτίου. Δυστυχώς, όπως φαίνεται χρόνο με τον χρόνο, η συμμετοχή κόσμου μειώνεται. Εφέτος παρελαύνοντες και θεατές μαζί, ήταν περίπου 6.500. Συμμετείχαν 46 άρματα (με μέσον όρον 10 άτομα πάνω τους το καθένα) και 57 πεζοπόρα τμήματα (με μέσον όρον 30 άτομα το καθένα, στην πλειοψηφία παιδιά). Αν προσμετρήσουμε και περίπου 600 άτομα φιλαρμονικών, συν τους επίσημους, αξιωματούχους και παρατρεχάμενους, οι παρελαύνοντες ήταν περίπου 3.500. Οι θεατές, ας πούμε ότι ήταν 3.000 (που δεν ήταν), στα 5 μικρά οικοδομικά τετράγωνα νότια της εξέδρας επισήμων, ενώ βόρεια αυτής, ήταν ολίγοι. Φυσικά, κι εφέτος, οι τυχοδιώκτες της διοργανώτριας Ομοσπονδίας και τα εξαγορασμένα ελληνόφωνα ΜΜΕ Αστόριας, θα μιλήσουν και πάλι γιά… 100.000 κόσμο ”όπως είπε η αστυνομία” (ανώνυμα). Αλλά το οφθαλμοφανές γεγονός παραμένει: Ούτε 7.000 άτομα συνολικά, παρελαύνοντες και θεατές μαζί.

Η κομματικοποίηση της παρέλασης, με την παράτυπη- πραξικοπηματική επιλογή του πρόεδρου της ”Νέας Δημοκρατίας” Κυριάκου Μητσοτάκη, ως ”μέγα τελετάρχη”, γιά να εξυπηρετηθούν συμφέροντα (του πρόεδρου της Ομοσπονδίας και του εκδότη της ”μητσοτακικής” εφημερίδας ”Εθνικός Κήρυκας”), συνέβαλαν στην μη συμμετοχή της Ομογένειας.

Στην παρέλαση, συμμετείχαν άνδρες της προεδρικής Φρουράς από την Ελλάδα και γνωστοί ”μαϊντανοί” σε ρόλο ”επίσημων”. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπλ. υπουργός ‘Αμυνας Δ. Βίτσας. Παρόντες (πάλι), ο δήμαρχος Πατούλης και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.

Σημ. 1: 450.000 δολ. ξοδεύτηκαν γιά έναν 3ωρο ”καρνάβαλο” και λοιπές εκδηλώσεις, χώρια τα χρήματα συλλόγων-Οργανώσεων γιά άρματα,ενώ ελληνικά σχολεία κλείνουν από έλλειψη χρημάτων.

Σημ. 2: Αισθητή η παρουσία παπαδαριού (με αρχηγό την αρχιεπισκοπική ”γιαγιά”) και εκκλησιαστικών ενοριών-Κοινοτήτων.

(Η φωτογραφία, από το κανάλι 9. ‘Αδειες εξέδρες βόρεια και δίπλα στην εξέδρα των επισήμων, μισή ώρα μετά την έναρξη της παρέλασης)

Μας στάλθηκε απο “ΚΑΛΑΜΙ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *