Σκάνδαλο αλά Χριστοφοράκος: Άφαντοι οι συνεργάτες Βγενοπουλου, Μπουλούτας και Φόρος

5714d1951dc524077b8b47b4Σε σκάνδαλο αλά Χριστοφοράκος και Καραβέλας εξελίσσεται η σύλληψη των στενών συνεργατών του Αντρέα Βγενόπουλου, Μπουλούτα και Φόρου. Παρά την απόφαση του Α.Π. για έκδοση τους στην Κύπρο, πλέον οι δυο τους είναι άφαντοι και καταζητούνται. Η ΕΛΑΣ φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες στην Εισαγγελία Εφετών και Α.Π. για καθυστέρηση στη σχετική ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε τελεσίδικα κατά πλειοψηφία (4-1) την έκδοση Μπουλούτα και Φόρου μετά τα ευρωπαϊκά εντάλματα της Κύπρου για δύο από τα τέσσερα αδικήματα που τους αποδίδουν οι Αρχές στη Μεγαλόνησο, αναφορικά με τα πεπραγμένα τους στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται από την Κύπρο είναι οι εξής:

1) της χειραγώγησης της αγοράς,

2) της συνωμοσίας προς καταδολίευση,

3) της παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας

4) της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών.

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε ομόφωνα ότι ο Μπουλούτας και ο Φόρος πρέπει να εκδοθούν μόνο για δυο αδικήματα και συγκεκριμένα για «χειραγώγηση αγοράς» και «ανακριβείς ανακοινώσεις προς το κοινό». Μάλιστα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε το αίτημα των δύο κατηγορούμενων για διεξαγωγή των ανακρίσεων στην Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο δε πως η Εισαγγελία Εφετών είχε απαγορεύσει το Φεβρουάριο την έξοδο των δύο συνεργατών του Βγενόπουλου από τη χώρα, λόγω των ενταλμάτων σύλληψης που είχαν διαβιβαστεί από την Κύπρο. Τότε, οι δύο παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα, δηλώνοντας πως είναι γνωστής διαμονής και απέφυγαν να συλληφθούν. Έτσι, δεν συνελήφθησαν, αφού υποτίθεται ότι ήταν μέχρι να εκδικαστεί υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

Επόμενο επεισόδιο ήταν η απόφαση για έκδοση των συνεργατών του Βγενόπουλου από το Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να δικαστούν στη Λευκωσία, με τους Μπουλούτα και Φόρο να άσκησαν νέα έφεση. Έτσι, η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος έκρινε πως υπάρχουν σε βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά και λόγοι έκδοσης στην Κύπρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ως εκ τούτου, την Παρασκευή το ποινικό του Αρείου Πάγου αποφάσισε τελεσίδικα την έκδοσή τους στην Κύπρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, εκτός του ότι δεν υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση στην Αστυνομία για να συλληφθούν απευθείας οι δύο κατηγορούμενοι, τα επίσημα έγγραφα για την απόφαση του Αρείου Πάγου έφτασαν στην ΕΛΑΣ με ώρες καθυστέρησης.

Η διαδικασία προβλέπει πως αμέσως μετά την απόφαση δίνεται εντολή από την Εισαγγελία να προχωρήσει στη σύλληψη προκειμένου να υπάρξει η έκδοση. Όμως, για κάποιο περίεργο λόγο η ΕΛΑΣ φαίνεται πως ενημερώθηκε με κάποιες ώρες καθυστέρηση, με αποτέλεσμα οι Φόρος και Μπουλούτας να αναζητούνται ως αυτή τη στιγμή.

Η επανάληψη ενός σεναρίου Χριστοφοράκου – Καραβέλα, οι οποίοι απέφυγαν τη σύλληψη για την υπόθεση της Siemens, αφού όλα έγιναν με προκλητική καθυστέρηση, φαίνεται πως επαναλαμβάνεται.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν στο koutipandoras.gr πως η ΕΛΑΣ θεωρεί θέμα χρόνου τη σύλληψή τους, κάνοντας λόγο για ευθύνες που θα πρέπει να αναζητηθούν από την πλευρά της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το περιθώριο που δόθηκε στους δύο καταζητούμενους. Μάλιστα, η Αστυνομία φέρεται να επιρρίπτει σαφείς ευθύνες στην Εισαγγελία για την κωλυσιεργία αυτή, που οδήγησε στο αποτέλεσμα να καταζητούνται πλέον οι δύο κατηγορούμενοι στην Κύπρο.

Μετά τον οβελία στην… Εισαγγελία

Μετά τον… οβελία και αφού σουβλίσουν το αρνί αποφάσισαν να παρουσιαστούν στην αρμόδια Εισαγγελία Δικαστικών Συνδρομών οι καταζητούμενοι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος.

Φαίνεται πως όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες αυτού του κράτους δεν είναι απαραίτητο να ισχύσουν και για τους ίδιους, καθώς αν και θα έπρεπε ήδη να έχουν συλληφθεί οι δύο στενοί συνεργάτες του Αντρέα Βγενόπουλου και να κρατούνται για να εκδοθούν στην Κύπρο, εκείνοι αποφάσισαν να παρουσιαστούν στην αρμόδια Εισαγγελία δυο μέρες πριν τη δίκη.

Έτσι, οι Μπουλούτας και Φόρος ανακοίνωσαν πως αυτοβούλως θα παραστούν στη δίκη της 11ης Μαΐου στην Κύπρο, «σεβόμενοι» την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης παρότι διαφωνούν με το περιεχόμενό της».

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *