Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα συνθηκολόγησε με τη Γερμανία και στο επίπεδο της οργανωμένης διαφθοράς, όπως έκανε και στο θέμα των γερμανικών οφειλών

300x220_129614354353Από χθες παρακολουθούμε την σκιαμαχία Κυβέρνησης- Αντιπολίτευσης, που, μέσω διαρροών, πηγών και υπαινιγμών, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους.

Είναι δεδομένο ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν κάθε λόγο να επιχαίρουν για την ασυλία και ατιμωρησία για το σκάνδαλο Siemens, αφού αμφότερα κόμματα έχουν λάβει πακτωλούς από τα μαύρα ταμεία της Siemens, αμφότερα κόμματα ψήφισαν τον άκυρο συμβιβασμό με την εταιρία- διαφθορέα το 2012, λίγο πριν καταρρεύσουν εκλογικά, και αμφοτέρων κομμάτων Αρχηγοί (Μητσοτάκης, Βενιζέλος), υψηλόβαθμα στελέχη (Τσουκάτος, Μαντέλης, Μπακογιάννη, Μαρκογιαννάκης κλπ) έχουν ευθεία εμπλοκή σε γεγονότα άμεσα συνδεδεμένα με το σκάνδαλο αυτό.

Είναι εξίσου δεδομένο ότι έχει κάθε λόγο να επιχαίρει ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, που ως Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Σαμαρά, υπέγραψε, το 2012, τον άκυρο συμβιβασμό με τη Siemens, μία ημέρα πριν το πρώτο ταξίδι Σαμαρά (και του ιδίου, αλλά και του κ. Παπασταύρου) στη Γερμανία και τη συνάντησή του με την Α.Μέρκελ (22/8/2012).

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας τρωγοπίνει εύθυμα με τον κ. Στουρνάρα.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας επιβραβεύθηκε από την κυβερνητική Πρόεδρο κ. Χριστοδουλοπούλου, που ανησυχούσε μην τον κουράσει, και την κυβερνητική βουλευτή κ. Καββαδία, που δήλωσε ότι…το σκάνδαλο Siemens είναι… «αμιγώς πολιτικό θέμα». Η έρευνα που είχε ξεκινήσει επί Προεδρίας μου, με την εξέταση του κ. Σήφη Βαλλυράκη, έκλεισε άρον-άρον από τη νέα Βουλή, χωρίς να κληθεί κανείς από όσους οφείλουν εξηγήσεις, μεταξύ των οποίων ο νυν Γραμματέας της Θεσμών και Διαφάνειας κ. Βενιζέλος.

Ενώ η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει πολύ σαφείς αρμοδιότητες, εξουσίες και ευχέρειες για την υπόθεση αυτή, είναι πλέον κατάδηλο ότι έχει συμφωνήσει με την κ. Μέρκελ να θάψει την υπόθεση Siemens, όπως άλλωστε και την υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα.

Δεν δικαιούται κανείς εκπρόσωπος της Κυβέρνησης να παριστάνει τον έκπληκτο για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Siemens, αλλά αντίθετα οφείλουν να απαντήσουν στον Ελληνικό λαό:

  1. Μερίμνησαν ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην δίκη της Siemens, όπως δικαιούται και υποχρεούται; Αν όχι, πώς είναι δυνατόν να παραμέλησαν μια τέτοια υποχρέωση; Αν ναι, για ποιο λόγο ο εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου, ως πολιτικώς ενάγοντος, δεν προέβη στις επιβαλλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η αναβολή της δίκης;
  2. Ακύρωσαν ή υλοποιούν τον άκυρο συμβιβασμό με τη Siemens, που ξεπλένει την εταιρία-διαφθορέα και της αναθέτει να κάνει σεμινάρια κατά της διαφθοράς; Με ποιο δικαίωμα υλοποιούν έναν άκυρο συμβιβασμό, που ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο και ωφελεί την εταιρία-διαφθορέα και το Γερμανικό Δημόσιο;
  3. Άσκησαν εκ μέρους το Ελληνικού Δημοσίου αγωγή κατά της Siemens για τη ζημιά που προκάλεσε στο Ελληνικό Δημόσιο;
  4. Άσκησαν αγωγή εναντίον οποιουδήποτε από τους κατηγορουμένους στην ποινική υπόθεση;
  5. Άσκησαν αγωγή κατά του κ. Στουρνάρα;
  6. Τι έγινε με την διαπραγμάτευση για την υπόθεση Siemens που οι κκ. Τσίπρας και Παππάς μου γνωστοποίησαν ότι θα ξεκινούσαν με την κα Μέρκελ την άνοιξη του 2015, σε κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, με την παρουσία του κ. Παρασκευόπουλου, του κ. Νικολούδη, του κ. Τζανακόπουλου, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει και την ευθύνη της οργάνωσης της διαπραγμάτευσης; Συγκροτήθηκε κάποια ομάδα; Σε ποιες ενέργειες προέβη;
  7. Ενεργοποίησαν οποιαδήποτε διαδικασία από τις προβλεπόμενες στις διεθνείς συμβάσεις κατά της διαφθοράς;
  8. Ο κ. Παρασκευόπουλος, ως νομιμοποιούμενος κατ’ άρθρο 30 Κ.Π.Δ. ζήτησε την κατά προτεραιότητα διενέργεια ανάκρισης σε οποιαδήποτε σχετιζόμενη υπόθεση ή την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, ή προσεβλήθη από τον ίδιο ιό που εδώ και 1,5 χρόνο τον εμποδίζει να υπογράψει για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου;

Αρκετά με την κοροϊδία.

Η υπόθεση Siemens είναι υπόθεση άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα της Γερμανικής Κυβέρνησης, με την οποία οι σημερινοί κυβερνώντες συμπράττουν στην κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας. Η μη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens, όπως και άλλων υποθέσεων μιζών και διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκονται γερμανικές εταιρίες, εξυπηρετεί το μνημονιακό καθεστώς και την κα Μέρκελ, στην οποία ο κ. Τσίπρας έχει παραδώσει τα διαπιστευτήριά του και τα κλειδιά της χώρας και στην οποία ξεπουλάει, μέσω γερμανικών εταιριών, τα αεροδρόμια, τις επικοινωνίες και συνολικά τα ζωτικά εργαλεία της χώρας και του λαού.

Η ευθύνη της Δικαιοσύνης είναι αναμφισβήτητα τεράστια, αλλά δεν μειώνει επ’ ουδενί την κολοσσιαία ευθύνη και ενοχή αυτής της πολλοστής επίορκης Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης Τσίπρα.

Πηγή: “Πλεύση Ελευθερίας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *