Όξυνση του ανταγωνισμού Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκία

3Όξυνση του ανταγωνισμού Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας: συμφωνία έρευνας διάσωσης οι μεν, ξαναβγάζουν το «Μπαρμπαρός» για έρευνες ανοιχτά της Κύπρου οι δε!

Ενώ κυβέρνηση-ΜΜΕ-Ακροδεξιά και καθεστωτική αριστερά επιχειρούν εντελώς παραπλανητικά να ερμηνεύσουν την σύγχρονη ένταση στην περιοχή προβάλλοντας με μονοδιάστατο τρόπο την Τουρκική προκλητικότητα και επεκτατισμό, ταυτόχρονα αναδεικνύονται οι πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης. Ανάμεσα σε επικίνδυνες αστικές τάξεις που κοντράρονται από την Νοτιοανατολική Ευρώπη έως την Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να αναβαθμίσουν τον ιμπεριαλιστικό τους ρόλο, να ελέγξουν και εκμεταλλευτούν πηγές και δρόμους ενέργειας και εμπορίου γεωστρατηγικής σημασίας, με δηλωμένο το ενδιαφέρον των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Στο κέντρο των αποφάσεων όλων το ενεργειακό ζήτημα!

Η κάθε αστική τάξη και το κράτος της ρίχνουν νερό στο μύλο της έντασης, επιχειρώντας διαμέσου συγκεκριμένων κινήσεων και συμμαχιών να βελτιώσουν της θέση τους ώστε να διεκδικήσουν από καλύτερες θέσεις να εξασφαλίσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα. Ενώ λοιπόν οι συνομιλίες για το Κυπριακό ζήτημα βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη φάση και το σύνολο των ελληνοτουρκικών διαφορών –υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, FIR, εναέρια-θαλάσσια σύνορα κλπ.- είναι ανοικτά και αποτελούν αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης, το ελληνικό και ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο διεξάγει ασκήσεις και υπογράφει συμφωνίες τέτοιες που δημιουργούν συγκεκριμένα δεδομένα σε όλα τα ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *