«Ιδιωτική» Δικαιοσύνη και Αστυνομία στις υπηρεσίες του Γιάννη Στουρνάρα

Εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα είναι τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Αστυνομία η οποία αρνείται να προχωρήσει στη σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση ο Κώστας Βαξεβάνης.

Μετά την αποκάλυψη για το Πόθεν Έσχες του Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο ξέχασε να δηλώσει βίλες και πισίνες όταν ενώ ήταν υπουργός Οικονομικών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έβγαλε μια ανακοίνωση. Ο Στουρνάρας, όχι μόνο δεν απάντησε στην εφημερίδα όταν του ζήτησε επισήμως την άποψή του, αλλά χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά την Τράπεζα της Ελλάδος για να βγάλει ανακοίνωση για προσωπικό του θέμα, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ψευδώς ότι ο εκδότης της εφημερίδας Documento, έχει καταδικαστεί για συκοφαντία και πως ασχολείται με το πρόσωπό του γιατί ικανοποιεί συμφέροντα.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μήνυση ζητώντας τη σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα, όπως ακριβώς είχε πράξει η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη προ μηνών με τον εκδότη του Documento. Φαίνεται ωστόσο, πως Δικαιοσύνη και Αστυνομία λειτουργούν ως υπηρεσίες εξυπηρέτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Κι αυτό γιατί ο Στουρνάρας όχι μόνο δεν συνελήφθη όπως θα συνέβαινε με κάθε πολίτη, αλλά πρώτον ενώ η προσωπική του φρουρά ειδοποιήθηκε εκείνη αρνήθηκε κατά παράβαση της νομοθεσίας να τον συλλάβει και δεύτερον, ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία η οποία αντί να ζητήσει να οδηγηθεί ενώπιόν της ο Στουρνάρας, ζήτησε τη δικογραφία. Παρακάμφθηκε δηλαδή η νόμιμη πρακτική για την οποία ο Άρειος Πάγος είναι σαφής, πως στα αυτόφωρα αδικήματα ο κατηγορούμενος πρώτα συλλαμβάνεται και μετά αποφαίνεται ο εισαγγελέας.

Ενδεικτικό μάλιστα του τρόπου με τον οποίο οι Αρχές αντιμετωπίζουν τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας είναι ότι όταν ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Απατσίδης, πήγε στην Εισαγγελία για να ζητήσει από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βάια Ακρίβου τον λόγο για τον οποίον ο Στουρνάρας δεν συλλαμβάνεται, εκείνη προκλητικότατα του απάντησε «εγώ αυτό ήθελα να κάνω, τραβάς κανένα ζόρι;». Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι βέβαια το τι κάνει ο Στουρνάρας, αλλά το ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί αλα κάρτ. Είναι λοιπόν ερώτημα αν επιτέλους οι Αρχές θα επιτελέσουν το έργο τους αποδεικνύοντας ότι δεν λειτουργούν ως υποτακτικοί του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ή αν θα αποδείξουν ότι είναι έρμαια απέναντι στους όποιους ισχυρούς.

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *