Ανακοίνωση της Αυτόνομης Διοίκησης του Αφρίν

Η δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση του Καντονιού του Αφρίν, σε συνέντευξη Τύπου στη Σεμπά (Shehba), ανακοίνωσε την απόφαση να εκκενώσουν την πόλη από τους άμαχους πολίτες για να αποφευχθούν σφαγές αμάχων και δήλωσε ότι ο πόλεμος μεταφέρθηκε σε άλλο στάδιο.

Ο Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Οσμάν Σεϊχ Ισά (Osman Şêx İsa) διάβασε τη δήλωση:

«Η ηρωική αντίσταση του Αφρίν εναντίον του τουρκικού στρατού και των συνεργατών του — υπολείμματα του ISIS και του Jabhat Al-Nusra που αποτελούν τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» — έχει εισέλθει στην 58η ημέρα του.

Οι επιθέσεις κατά του Αφρίν ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου σε συμμαχία με τη Ρωσία και τη σιωπή των περιφερειακών δυνάμεων. Η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο ώστε το τουρκικό κράτος να προχωρήσει σε σφαγή εναντίον του λαού μας με όλα τα όπλα και να θυσιάσει τον λαό για τα συμφέροντά του.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με την ανοχή και τη σιωπή των Διεθνών Δυνάμεων, του Συνασπισμού κατά του ISIS και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η σφαγή και η αναγκαστική μετανάστευση επιβάλλονται στο Αφρίν. Εκατοντάδες πολίτες υπέστησαν κάθε είδους επιθέσεις. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι προαναφερθείσες δυνάμεις δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ανθρώπους και τους μαχητές μας που πολέμησαν εναντίον του ISIS και άφησαν τον Ερντογάν να εξαπλώσει τον τρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το φιλο- ISIS τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί τις συμμορίες για να αλλάξει το δημογραφικό στοιχείο στο Αφρίν και εγκαθιστά αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις και τις οικογένειές τους στη θέση των κατοίκων. Το AKP έχει σφαγιάσει εκατοντάδες πολίτες που προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτές τις επιθέσεις. Εφαρμόζονται πολιτικές γενοκτονίας επιδιώκονται εναντίον ενός λαού.

Κατά τη διάρκεια 58 ημερών επιθέσεων, ο λαός και οι μαχητές μας πρόβαλλαν μεγάλη αντίσταση ενάντια στο δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο λαός μας και οι μαχητές αντιστάθηκαν σε αυτή τη άγρια ​​δύναμη με ισχυρή θέληση. Ωστόσο, ο εισβολέας τουρκικός στρατός στόχευε συνεχώς τους άμαχους και τις τελευταίες δύο ημέρες, πολλά παιδιά και γυναίκες σφαγιάστηκαν και οι υποδομές του Αφρίν κατεδαφίστηκαν με προγραμματισμένο τρόπο. Προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή, αποφασίσαμε την εκκένωση των αμάχων πολιτών από την πόλη.

Ο αγώνας μας ενάντια στην τουρκική εισβολή και τις σκοτεινές δυνάμεις που χρησιμοποιούν το όνομα του «Ελεύθερου Στρατού» συνεχίζεται. Ωστόσο, ο πόλεμος μεταφέρθηκε σε άλλο στάδιο με νέες τακτικές για να αποφευχθεί η σφαγή αμάχων και να δοθεί πλήγμα στις συμμορίες. Οι δυνάμεις μας αναπτύσσονται παντού στο Αφρίν και θα πλήξουν το εισβολέα τουρκικό στρατό και τις συμμορίες του στη βάση τους. Η ανακοίνωση νίκης από τον  Ερντογάν και τους συνεργάτες του δεν έχει καμιά αξία στα μάτια της Τουρκίας και της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Οι δυνάμεις μας θα δημιουργήσουν παντού έναν εφιάλτη γι’ αυτούς. Η αντίσταση του Αφρίν θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί κάθε ίντσα και οι άνθρωποι του Αφρίν θα γυρίσουν πίσω τα σπίτια τους.

Εκτός από τους ανθρώπους του Αφρίν, οι λαοί ολόκληρης της Βόρειας Συρίας και του Κουρδιστάν αγωνίζονται για το Αφρίν. Εξάλλου, οι δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο δεν άφησαν μόνο το Αφρίν. Εκ μέρους του λαού μας, χαιρετάμε όλους όσους έχουν αγκαλιάσει την αντίσταση του Αφρίν. Τους καλούμε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το λαό μας ενάντια στις πολιτικές γενοκτονίας και να πιέσουν ώστε ο λαός μας να επιστρέψει στην πατρίδα του και οι δυνάμεις της τουρκικής εισβολής να εγκαταλείψουν το Αφρίν.

Τέλος, καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να μην παραμείνει σιωπηλό και να ασκήσει πίεση στο τουρκικό κράτος προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος φυσικής, πολιτιστικής και πολιτικής γενοκτονίας ενάντια στην κοινωνία μας. Ο ΟΗΕ θα πρέπει να τερματίσει την υποκρισία του και να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με την αιματοχυσία στο Αφρίν και την Ανατολική Γκούτα.

Από την έναρξη των επιθέσεων, 500 άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, έγιναν μάρτυρες (έχασαν τη ζωή τους)  στα χέρια του τουρκικού κρατικού φασισμού και περισσότεροι από 1030 άλλοι τραυματίστηκαν. Εκτός από αυτό, 820 μαχητές των SDF έχουν πέσει ως μάρτυρες

Υποσχόμαστε στους ανθρώπους μας, στους μάρτυρες και στους τραυματίες ότι θα πάρουμε εκδίκηση. Υπόθεσή μας και σκοπός μας είναι η αντίσταση και ο αγώνας που βασίζεται στην πίστη στους μάρτυρες μας και ο στόχος μας είναι η νίκη».

Πηγή: “Ημεροδρόμος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *