Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για «τραμπούκικη συμπεριφορά» και ρατσιστικά σχόλια από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Τραμπούκικη συμπεριφορά και ρατσιστικά σχόλια από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή του ο εκπαιδευτικός Θανάσης Αγαπαητός.

Στην επιστολή του περιγράφει την προσαγωγή και τη σύλληψη ενός νεαρού ο οποίος όπως αναφέρει «τόλμησε να αντιδράσει στα υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια τεσσάρων πάνοπλων και «φουσκωτών» ανδρών της ομάδας καταστολής ΔΙΑΣ».

«Χθες (13-6-18), ο νεολαίος Χ.Ν. αντέδρασε στα ρατσιστικά και υβριστικά σχόλια (άπλυτοι, βρομιάρηδες, αναρχοσαπίλες…) των 4 ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που σε ώρα υπηρεσίας έπιναν καφέ (όλοι ήταν ογκώδεις -φουσκωτοί και πλήρως εξοπλισμένοι, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους “εγκληματίες”) και τόλμησε να ψελλίσει πως δεν πρέπει να μιλούν έτσι για τον κόσμο της εργασίας και για τον ίδιο, μιας κι αυτός, όπως κι όλοι οι άλλοι που αυτοί κατηγορούν, είναι ιδρωμένοι, αλλά από το μόχθο της δουλειάς τους. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της δικαιολογημένης αντίδρασης; Οι πάνοπλοι “φύλακες της τάξης” να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα γιατί «μίλησε και δε σιώπησε», όπως πρέπει να κάνει κάθε νομιμόφρων πολίτης» αναφέρει ο Θανάσης Αγαπητός.

Σύμφωνα με την καταγγελία και ο ίδιος δέχτηκε επίθεση όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να επισκεφτεί τον νεαρό που είχε συλληφθεί. «Ένας από τους 4 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που προσήγαγαν το νεολαίο, χωρίς εγώ να του έχω μιλήσει μέχρι τότε, μου επιτέθηκε, με χτύπησε και με απειλητικό και άγριο ύφος άρχισε να με απειλεί και να φωνάζει σε ανεξέλεγκτη κατάσταση «θα σε φάω, ρε καθίκι, βγες έξω ρε, θα σε λιώσω, τολμάς και μιλάς, θα σε πατήσω κάτω…». Κι όλα αυτά μέσα στο αστυνομικό τμήμα κι ενώ με είχαν κυριολεκτικά περικυκλώσει δεκάδες άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν καταφθάσει, για να προστατέψουν μάλλον τους 4 κατήγορους που κινδύνευαν από τον 19χρονο «εγκληματία»» περιγράφει στην επιστολή του.

Όπως ενημερώνει ο Θανάσης Αγαπητός έχει υποβάλει μήνυση για το περιστατικό.

Πηγή: dailythess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *