Τα καρπούζια της οργής: Ζήτησε χρωστούμενα κι έφυγε χτυπημένος

Οργή προκαλεί η είδηση ότι ένας 64χρονος αγρότης στην Ηλεία, ο Γιάννης Ευθυμιόπουλος, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού όταν ζήτησε από εταιρεία εμπορίου αγροτικών προϊόντων τα χρήματα που τού οφείλονταν από τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τον ίδιο και τον δικηγόρο του, πρόκειται για ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ, τα οποία οφείλονται στον αγρότη για προϊόντα που πούλησε το καλοκαίρι του 2018.

Ο δικηγόρος του αγρότη, Πέτρος Κιούνις, μιλώντας στο Κουτί της Πανδώρας για την υπόθεση, τόνισε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει και καρδιακά προβλήματα, γεγονός το οποίο γνώριζαν οι άνθρωποι της εταιρείας.

«Χθες 4 Μαρτίου ο κ. Ευθυμιόπουλος πήγε σε ένα πασίγνωστο συσκευαστήριο του κάμπου της Ηλείας, στο ύψος των Λεχαινών, προκειμένου να ζητήσει ευγενικά τα ποσά που του οφείλονται από το συγκεκριμένο συσκευαστήριο για την παραγωγή την οποία έχει αγοράσει με πίστωση από το περασμένο καλοκαίρι και αφορά παραγωγή καρπουζιών», εξηγεί ο κ. Κιούνις στο Κουτί της Πανδώρας, σημειώνοντας ότι ο πελάτης του έχει ζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν, γραπτά και προφορικά, το οφειλόμενο ποσό.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι κ. Ευθυμιόπουλος και Κιούνις, το άτομο που επιτέθηκε στον αγρότη «αυτοσυστήνεται ως επενδυτής στην εν λόγω επιχείρηση».

«Του είπα ‘μη με χτυπάς, είμαι καρδιοπαθής’, αυτός συνέχισε να με χτυπάει κι εγώ έφυγα κάνοντας τρεις-τέσσερις μανούβρες για να τον αποφύγω. Όταν έφυγα και σταμάτησα μετά από 30 μέτρα γιατί δε μπορούσα να οδηγήσω άλλο το αυτοκίνητο, με κυνήγησε από πίσω με τα πόδια για να με ξαναχτυπήσει. Τον είδα στον καθρέφτη και έφυγα με την ψυχή στο στόμα», αφηγείται στο Κουτί της Πανδώρας ο ίδιος ο κ. Ευθυμιόπουλος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο δράστης «τού προκάλεσε βαρύτατες σωματικές βλάβες στο πρόσωπο, στο στέρνο και στα πλευρά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη νοσηλεία του».

«Εμείς έχουμε ήδη κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία ως προς το ποινικό σκέλος. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε, θα διεκδικήσουμε κάθε τίμημα το οποίο μπορεί να διεκδικηθεί με κάθε νόμιμο μέσο», σημειώνει.

«Εγώ για τα είκοσι χιλιάρικα που μου χρωστάει και δε μου τα έχει δώσει, τα έχω τιμολογήσει και θα πληρώσω 23% στην εφορία για κέρδη. Δηλαδή εγώ στην εφορία θα πληρώσω 4,5 χιλιάδες. Η εφορία δεν κοιτάει άμα σε έχουν πληρώσει», τονίζει με μεγάλη ένταση ο κ. Ευθυμιόπουλος. 

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης έχει αντίστοιχο παρελθόν στην περιοχή, ο κ. Κιούνις τονίζει ότι «εξ’ όσων γνωρίζουμε έχει ιστορικό αφερεγγυότητας προς άλλους προμηθευτές».

Η τοπική κοινωνία από την πλευρά της υποστηρίζει τον αγρότη. «Η υποστήριξη είναι αμέριστη προς το πρόσωπό του, διότι με βάση τα όσα έχουμε λάβει γνώση, είναι μεγάλος ο αριθμός των προμηθευτών οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από το συγκεκριμένο συσκευαστήριο. Μέχρι τώρα λαμβάνουμε δηλώσεις συμπαράστασης τόσο από μεμονωμένους ιδιώτες όσο και από αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς», εξηγεί ο δικηγόρος του.

«Οι συνάδελφοί μου όλοι είναι με το μέρος μου. ‘Γιάννη, μην κάνεις πίσω’ μού λένε, δίκιο δεν του δίνει κανένας», δηλώνει ο κ. Ευθυμιόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της κοινότητας του Καρδαμά.

Πηγή: Αντώνης Ρηγόπουλος – “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *