Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…

Ομάδα μοναχών, με επικεφαλής κάποιον Νικόδημο Λαυριώτη κατέβηκε από το Αγιονόρος για να συναντήσει υπουργούς στην Αθήνα. Ολως τυχαίως, συναντήθηκε πρώτα με τον Γεωργιάδη και μετά με τον Βορίδη (οι παλιές αγάπες δεν κρύβονται).

Ο Μπουμπούκος το ‘ριξε στις γενικότητες: «Υποδεχθήκαμε μαζί με τον Υφυπουργό μου, κύριο Τσακίρη, την Αντιπροσωπεία από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους, λάβαμε την ευλογία τους και ξεκινήσαμε μία συνεργασία, διότι ασφαλώς  το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν και των εντολών του κυρίου Πρωθυπουργού, δεν θα μπορούσε να αδιαφορεί για το μεγαλύτερο σύμβολο της Ορθοδοξίας που υπάρχει στην πατρίδα μας. Και το Υπουργείο μας, με την επίβλεψη του κυρίου Υφυπουργού, εγκαινιάζει μία σταθερή επικοινωνία με την Ιερά Επιστασία, για να δούμε πως και εμείς, ως κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα βοηθήσουμε όπως έκαναν στο παρελθόν και άλλες κυβερνήσεις, ώστε το Άγιο Όρος να προχωρήσει και να συνεχίσει την υπέρλαμπρη πορεία του».

Ο Βορίδης έγινε πιο συγκεκριμένος. Μας πληροφόρησε ότι η Επιτροπή των ρασοφόρων είναι «αρμόδια για έργα ΕΣΠΑ» και ότι τα μέλη της «επεσήμαναν στον κ. Βορίδη ζητήματα τα οποία απασχολούν τη Μοναστηριακή Κοινότητα και κυρίως την αγροτική παραγωγή, τα αλιευτικά καταφύγια αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων του Αγίου Όρους τα οποία παράγονται και τυποποιούνται με μοναδικές τεχνικές από τα Βυζαντινά χρόνια από τους μοναχούς που διαβιούν στην Αθωνική Πολιτεία».

Οπως αντιλαμβάνεστε, ο Βελόπουλος «βαράει ενέσεις». Διότι εκεί που είχε μονοπώλιο τις θαματουργές οδοντόκρεμες και το «διαβασμένο» τελοπόν, τώρα οι ρασοφόροι αναζητούν τρόπους να τα πουλάνε μόνοι τους. Και οι τέως ομογάλακτοί του στο ΛΑΟΣ (Γεωργιάδης και Βορίδης), συζητούν πώς θα βάλουν τους καλογέρους σε τίποτα «προγραμματάκια».

Φυσικά, ο Ιερομόναχος Νικόδημος έψαλε τον μεγάλο εωθινό ενώπιον του υπουργού Μπουμπούκου: «Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά, μεγάλο ενθουσιασμό. Γιατί όταν περάσουν τα 7 χρόνια των ισχνών αγελάδων και έρθει η αλλαγή, δεν μπορεί κανείς να βλέπει να ανατέλλει άλλος ήλιος και να πνέει άλλος αέρας στην πατρίδα μας και αυτό να τον αφήνει ασυγκίνητο. 

 Προσωπικά εγώ, αλλά και όλο το Αγιον Ορος, αισθανόμαστε μεγάλη υποχρέωση να συγχαρούμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, διότι μας κάνει να αισθανόμαστε ότι κατ’ αρχάς έχουμε Πρωθυπουργό. Μεγάλη υπόθεση. Και να αισθανόμαστε ότι κατοικούμε σε κράτος ευνομούμενο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι από την αρχή της διακυβερνήσεως έκανε περισσότερα από αυτά που είπε  προεκλογικά. Είδαμε για πρώτη φορά να γίνονται πράγματα, τα οποία δεν είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά. Δηλαδή, μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αυτό μας δίνει ελπίδα, ότι θα ανατείλει κάτι καλύτερο για τη χώρα μας, για την πατρίδα μας.  Και επειδή το Αγιον Ορος όλους αυτούς τους αιώνες προσεύχεται για το λαό του Θεού που τόσο δύσκολα πέρασε τα τελευταία χρόνια, τώρα βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία την ελπίδα και ότι ανέτειλε κάτι καλύτερο για τον λαό. Αφού ανέτειλε κάτι καλύτερο για τον λαό, ανέτειλε και για το Αγιο Ορος, γιατί όλη η δύναμη του Αγίου Ορους είναι στο Θεό και στον λαό του Θεού».

Είπαμε κι εμείς ν’ αγιάσουμε, αλλά δεν μας αφήνουν οι θεομπαίχτες και χριστέμποροι. Eπειδή ο χώρος δεν επιτρέπει εκτενή αναφορά στο θεόπνευστο έργο των αγιορειτών ανά τους αιώνες (θα βρίσκαμε θαυμαστά δείγματα της… επικοινωνίας τους με τους βυζαντινούς αυτοκράτορες και τους οθωμανούς σουλτάνους), θα σταθούμε μόνο σ’ ένα μικρό δείγμα που αφορά τη σύγχρονη εποχή, τα μέσα του 20ού αιώνα. Πάμε λοιπόν.

Στις 26 Απρίλη του 1941, οι αγιορείτες καλόγεροι απ’ όλα τα μοναστήρια είχαν αποστείλει -«βαθυσεβάστως»- επιστολή «προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον», με την οποία έπαιρναν «την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς καί Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων»!

Ζητούσαν από τον Χίτλερ, που είχε σκλαβώσει την Ελλάδα, να γίνει ο συνεχιστής των βυζαντινών αυτοκρατόρων, των σλάβων και ουγγροβλάχων ηγεμόνων και των οθωμανών σουλτάνων, εξασφαλίζοντάς τους την καλοπέρασή τους, που είναι το μόνο που τους νοιάζει.
«Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής», έγραφαν στον Χίτλερ οι ρασοφόροι.

Οι απόγονοί τους γλείφουν τον Μητσοτάκης και αξιοποιούν τις γνωριμίες τους με τους ακροδεξιούς υπουργούς του για να εξασφαλίσουν «τον άρτον αυτών των επιούσιον» (ή μάλλον το παντεσπάνι τους).

Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *