Δικάζουν μέλη του “Ρουβίκωνα” γιατί τάχτηκαν κατά των ναρκωτικών

May 9, 2021 | Κρατική Καταστολή | 0 comments

Η δημόσια τοποθέτηση κατά της εμπορίας ναρκωτικών μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ηθική αυτουργία σε δολοφονία ναρκέμπορου;

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, είναι δυνατό να συμβεί. Με βάση την ίδια δικαστική κρίση, οι αντιφατικές και αναξιόπιστες καταθέσεις μιας στοχευμένης δικογραφίας είναι ικανές ώστε να κατηγορηθούν πρόσωπα ως φυσικοί αυτουργοί δολοφονίας! Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν, και μάλιστα σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία, σε μια υπόθεση που είχε «παγώσει» ουσιαστικά λόγω ανεπαρκών στοιχείων και χωρίς να εμφανιστούν νέα.

Λίγο μόλις καιρό μετά το δικαστικό φιάσκο που επιχειρούσε να καταστήσει τον Ρουβίκωνα εγκληματική οργάνωση συγχωνεύοντας σωρεία υποθέσεων -στο πρότυπο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής-, οι δικαστικές αρχές καθίζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου δύο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας. Αφερέγγυες, αναξιόπιστες και αντιφατικές καταθέσεις μαρτύρων στέλνουν σε δίκη τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Μαιαράγκα για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα στην υπόθεση της δολοφονίας του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι», πριν από σχεδόν πέντε χρόνια στα Εξάρχεια.

Ηθικός αυτουργός λόγω δημόσιας τοποθέτησης!

Στις 7 Ιουνίου 2016 ο «Χαμπίμπι» πέφτει νεκρός στη συμβολή των οδών Ερεσού και Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με μάρτυρες, δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν το σημείο όπου βρισκόταν, σταμάτησαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο ίδιος υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα μετά στο νοσοκομείο.

Δεν είναι κρυφό ότι ο Ρουβίκωνας έχει αντιταχθεί πάμπολλες φορές στη διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται στην περιοχή των Εξαρχείων. Μια δημόσια τοποθέτηση κατά των ναρκωτικών θεωρητικά δεν θα μπορούσε να έχει αρνητικό πρόσημο. Πρακτικά όμως φαίνεται ότι είναι ικανή να τοποθετήσει κάποιον στο μικροσκόπιο των αρχών και να τον οδηγήσει μέχρι και στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως ηθικό αυτουργό σε δολοφονία.

Ο Γ. Καλαϊτζίδης παραπέμπεται σε δίκη ως ηθικός αυτουργός με μόνο «στοιχείο» τη δημόσια τοποθέτησή του κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και ειδικά κατά του εμπόρου ναρκωτικών «Χαμπίμπι», ο οποίος εκτός των άλλων προκαλούσε συχνά προβλήματα είτε παρενοχλώντας με σεξιστικά σχόλια γυναίκες είτε παίρνοντας μέρος σε καβγάδες.

Επιπλέον ο Γ. Καλαϊτζίδης κατηγορείται, σύμφωνα με το βούλευμα πάντα, επειδή ήταν παρών σε επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχτεί παρέα αναρχικών από το θύμα και όσους ήταν μαζί του, ενώ είχε προηγηθεί η παρενόχληση γυναίκας και πάλι από τον «Χαμπίμπι».

Είναι τουλάχιστον προβληματικό το γεγονός ότι όταν κάποιος αντιτίθεται στη διακίνηση ναρκωτικών αυτόματα καθίσταται, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, ικανός να συμβάλει στη δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος μάλιστα, όπως καταθέτει η πλειονότητα των μαρτύρων, ήταν νευρικός, είχε αρκετούς εχθρούς, τσακωνόταν εύκολα και έβγαζε μαχαίρι χωρίς δεύτερη σκέψη, με αποτέλεσμα να εμπνέει φόβο και να έχει πολλούς εχθρούς.

Επίσης σημειώνεται ότι κατά το ποινικό μας σύστημα η ηθική αυτουργία στοιχειοθετείται από πράξεις πριν από τη διάπραξη του αδικήματος και στοιχεία που αποδεικνύουν τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία ο ηθικός αυτουργός έπεισε τον δράστη να πάρει την απόφαση και να εκτελέσει το έγκλημα.

Προβληματική «αναγνώριση»!

Εν προκειμένω ως φυσικός αυτουργός κατηγορείται ο Ν. Ματαράγκας, επίσης έπειτα από αντιφατικές καταθέσεις που έδωσαν μάρτυρες σχετιζόμενοι με το θύμα και το εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ήταν ο συνοδηγός της μηχανής.

Οι δράστες, σύμφωνα με πλήθος μαρτυρικών καταθέσεων, ήταν αδύνατο να αναγνωριστούν αφού είχαν καλυμμένα είτε όλα είτε τα περισσότερα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ωστόσο δύο άτομα σχετιζόμενα με ναρκωτικά στην περιοχή και φίλοι του «Χαμπίμπι» κατονομάζουν τον Ν. Ματαράγκα ως συνοδηγό της μηχανής, πέφτοντας σε σειρά αντιφάσεων οι οποίες θα μπορούσαν εύλογα να χαρακτηρίσουν τις καταθέσεις τους αναξιόπιστες. Αντ’ αυτού το δικαστικό συμβούλιο τις αναγνωρίζει ως «ακλόνητες», εγείροντας σοβαρά ερωτήματα ως προς την κρίση του, αφού πέρα από τις εξόφθαλμες αντιφάσεις είναι ξεκάθαρο ότι οι μάρτυρες διατηρούσαν σχέση εξάρτησης με το θύμα, το οποίο τους προμήθευε ναρκωτικά.

Βάσει αυτού θα έπρεπε να εγείρονται και ερωτήματα για το κατά πόσο οι εν λόγω καταθέσεις είναι προϊόν εκδίκησης εναντίον των αντιδρώντων στο καθεστώς της οργανωμένης διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Οι αντιφατικές καταθέσεις

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντιφάσεων είναι μια γυναίκα από το στενό περιβάλλον του «Χαμπίμπι», τοξικομανής, η οποία είχε δεσμό εξάρτησης με το θύμα. Στην κατάθεσή της αναφέρει ότι ξύπνησε από τον ήχο των πυροβολισμών, ισχυρισμό που με δική του κατάθεση διαψεύδει ο σύντροφός της, ο οποίος είπε: «Το σπίτι μου είναι λίγο πιο μακριά από τη Θεμιστοκλέους, γι’ αυτό μάλλον δεν ακούσαμε πυροβολισμούς ή φασαρία. Επειδή ήταν πρωί μπορεί και να κοιμόμασταν κιόλας».
Η ίδια αναφέρει ότι αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας μαζί με το θύμα τής εκμυστηρεύτηκε μετέπειτα πως αναγνώρισε τον Ν. Ματαράγκα ως συνοδηγό στη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες. Ωστόσο ο ίδιος ο αυτόπτης μάρτυρας όταν κλήθηκε να καταθέσει από τις αρχές αρνήθηκε τους παραπάνω ισχυρισμούς, ενώ σε επίδειξη φωτογραφιών η μάρτυρας δεν αναγνώρισε το μέλος του Ρουβίκωνα.
«Είδα έναν άντρα με μαύρα ρούχα και μαύρο κράνος να έχει το χέρι του σηκωμένο προς τον “ΧαμπίμπΓ, να κρατάει όπλο και ο “ΧαμπίμπΓ είχε πέσει κάτω. Μαζί με αυτόν ήταν κι ένας άλλος άντρας με μαύρα ρούχα και κράνος. Δεν ξέρω ποιοι χτύπησαν τον “ΧαμπίμπΓ και δεν είδα πού πήγαν. Εγώ ξέρω ότι οι Αλβανοί τού έδιναν χόρτο και αυτός το πουλούσε» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο ίδιος δεν επανέλαβε όσα ισχυρίζεται στην κατάθεσή της η εν λόγω μάρτυρας, ό,τι της μετέφερε σχετικά με τον κατηγορούμενο Ν. Ματαράγκα, «προφανώς καταλαμβανόμενος από φόβο».

Συμπέρασμα καθ’ όλα αστήρικτο, αφού δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, γίνεται όμως η βάση που οδήγησε στην παραπομπή των κατηγορουμένων ενώπιον του δικαστηρίου.

Ακόμη ένα αντιφατικό στοιχείο που καταθέτει η ίδια μάρτυρας αφορά τα ρούχα που φορούσαν οι δράστες. Συγκεκριμένα, κατέθεσε ότι πάνω στη μηχανή ήταν «δύο άντρες, μαυροφορεμένοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ο οδηγός φορούσε κράνος μηχανής και μπουφάν μηχανής Dainese, ενώ ο συνοδηγός φορούσε “half face” κουκούλα…».

Αυτό έρχεται σε αντίφαση με τις καταθέσεις δύο άλλων μαρτύρων. Η πρώτη είναι μιας γυναίκας που εργάζεται στην περιοχή και κατέθεσε ότι ο δράστης «φορούσε χοντρό λαδί σκούρο μπουφάν σαν στρατιωτικό, το οποίο ήταν ανεβασμένο μέχρι επάνω και έφτανε τη μέση καθώς φαινόταν σαν να είχε λάστιχο στη μέση. Στο κεφάλι φορούσε μαύρη κουκούλα που κάλυπτε όλο το κεφάλι και μου έκανε εντύπωση ότι ήταν γυαλιστερή».

Η δεύτερη είναι η κατάθεση μάρτυρα, επίσης χρήστη, ανηλίκου την εποχή της δολοφονίας, από το στενό περιβάλλον του θύματος, ο οποίος είπε ότι ο οδηγός της μηχανής «φορούσε μαύρο δερμάτινο μπουφάν, μαύρο κράνος και από μέσα full face», ενώ ο συνοδηγός «δεν φορούσε κράνος, είχε half face κουκούλα που κάλυπτε από τον λαιμό μέχρι τη μύτη και φαίνονταν τα μάτια του και η καράφλα του». Προσθέτει δε ότι φορούσε κόκκινο χαρακτηριστικό μπουφάν Dainese. Ο ίδιος στη συνέχεια αναγνώρισε τον Ν. Ματαράγκα ως συνοδηγό, καθώς, όπως είπε, τον έχει δει «πάρα πολλές φορές στην πλατεία» και προσθέτει μάλιστα ότι «είχε έρθει ένα βράδυ στην πλατεία δύο βδομάδες περίπου μετά από αυτό που έγινε στο “ΧαμπίμπΓ και έδιωξε εμένα και την παρέα μου γιατί νόμιζαν ότι πουλάμε μαύρο».

Ο εν λόγω μάρτυρας μάλιστα είναι και ο μόνος που αναφέρει ότι η μοτοσικλέτα με τους δράστες κινήθηκε από την οδό Δερβενίων στην Εμμ. Μπενάκη, ενώ οι περιγραφές όλων των υπόλοιπων μαρτύρων είναι εντελώς διαφορετικές.

«Ηταν παρανοϊκός»

Δεν είναι λίγοι οι μάρτυρες που υποστηρίζουν ότι το θύμα ήταν ευέξαπτο και συχνά έχανε την ψυχραιμία του με αποτέλεσμα να έχει εμπλακεί ποικιλοτρόπως σε διάφορους καβγάδες και διενέξεις. Οπως επισημαίνουν και οι ίδιοι αυτό από μόνο του συνθέτει ένα σκηνικό με πολλούς εχθρούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει μάρτυρας, «ο “Χαμπίμπι” ήταν παρανοϊκός. Δεν ήταν καλά. Τσακωνόταν πολύ εύκολα και με το παραμικρό τραβούσε μαχαίρι. Εχει τσακωθεί με πολύ κόσμο απ’ όλες τις φυλές».

Αλλος μάρτυρας λέει χαρακτηριστικά για το θύμα: «Πουλούσε ναρκωτικά πάνω στην πλατεία και μάλωνε συνέχεια με κόσμο. Ηταν τρελός και πολλές φορές είχε βγάλει και μαχαίρι σε κόσμο απ’ όσο άκουσα. Ακόμα και με τις γάτες μάλωνε. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να τον σκότωσε, αλλά, όπως σας είπα, μάλωνε συνέχεια».

Ακόμη ένας από τους μάρτυρες κατέθεσε: «Τον έβλεπα πολλές φορές, αλλά δεν του είχα μιλήσει ποτέ.
Ούτε ναρκωτικά είχα πάρει από αυτόν, γιατί έκανε μαλακίες. Δηλαδή έβριζε όλο τον κόσμο και πολλές φορές είχε μαλώσει και είχε βγάλει μαχαίρι. Μια φορά είχα ακούσει ότι είχε μαλώσει με Αλγερινούς, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Μάλωνε με πολύ κόσμο και μπορεί ο καθένας να τον σκότωσε».

Μάρτυρες δυο «ομάδων»

Αξιο αναφοράς είναι ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης είναι ουσιαστικά χωρισμένοι σε άτομα από το στενό περιβάλλον του «Χαμπίμπι» -οι μαρτυρικές καταθέσεις τους, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, χαρακτηρίζονται από αντιφάσεις- και αυτούς που δεν έχουν σχέση με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων, οι οποίοι δεν έχουν αναγνωρίσει ή εμπλέξει με οποιονδήποτε τρόπο τους δύο κατηγορούμενους.

Από την πρώτη στιγμή και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και έχουν δημοσιεύσει σχετικά κείμενα στην ιστοσελίδα της συλλογικότητάς τους, κάνοντας λόγο για «κρατική σκευωρία» εναντίον τους.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη για τη δολοφονία του «Χαμπίμπι» είχαν αναλάβει οι Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων, οργάνωση που έκανε τότε την πρώτη και μοναδική εμφάνισή της.

Πηγή: “Documento”

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το μπλουζάκι Λαβρόφ και η «σοβιετική νοσταλγία» στη Ρωσία

Σε συνάρτηση με την περασμένη ανάρτησή μας, επαναφέρουμε ένα κείμενο που είχαμε δημοσιεύσει πριν ένα χρόνο Το στιγμιότυπο με τον Σεργκέι Λαβρόφ φορώντας μπλουζάκι CCCP δεν ήταν μια τυχαία στιλιστική επιλογή. Ήταν μια συμβολική κίνηση με πολλαπλά μηνύματα: προς τη...

Ιστορικό ρεκόρ για τη δημοτικότητα του Στάλιν στη Ρωσία: Όταν η ανάγκη για δικαιοσύνη σπάει το τείχος της αστικής προπαγάνδας

Την ώρα που η δυτική αστική ιστοριογραφία και τα συστημικά ΜΜΕ συνεχίζουν την ενορχηστρωμένη επιχείρηση αναθεώρησης της Ιστορίας, εξισώνοντας ανιστόρητα τον κομμουνισμό με τον φασισμό, η ίδια η πραγματικότητα στη Ρωσία τούς διαψεύδει παταγωδώς. Σύμφωνα με τα συνεχή...

Με τι στοι­χεία διώ­κουν τη 46χρονη για τη Marfin;

Το Documento δημοσιεύει τις διατάξεις με τις οποίες τέθηκε στο αρχείο λόγω μη επαρκών ενδείξεων η δεύτερη δικογραφία που ενέπλεκε ακόμη έξι άτομα. Της Μυρτώ Μπούτση Η 46χρονη κατηγορούμενη για το έγκλημα της Marfin, που συνελήφθη στη Βρετανία με διεθνές ένταλμα...

Δημοσιονομική πειθαρχία, Πολεμική Οικονομία και Προδοντολόγιο της Επισφάλειας, έφεραν σφαγή στους Διορισμούς και ανακάτεμα της Αδιοριστίας στους πίνακες ΑΣΕΠ

Πηγή: Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Ε. Αίσχος και εξευτελισμός του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών οι 5.017 διορισμοί εκπαιδευτικών στην Γενική (910 στη B/βάθμια) και Ειδική Αγωγή (1.303 στη Β/βάθμια) και  470 ΕΕΠ-ΕΒΠ κατ΄ εφαρμογή της μνημονιακής...

Από την Ασούρα στα Αναστενάρια: Όταν η συλλογική έκσταση «ξεγελά» τον πόνο και τη Φυσική

Κάθε χρόνο, οι εικόνες από τις σιιτικές κοινότητες που αυτομαστιγώνονται για τη γιορτή της Ασούρα, αλλά και από τους Αναστενάρηδες στη Βόρεια Ελλάδα που χορεύουν ξυπόλητοι πάνω στα αναμμένα κάρβουνα, προκαλούν το ίδιο δέος και τις ίδιες απορίες. Πώς γίνεται άνθρωποι...

16 Αυγούστου 1936: «Το μίασμα του κομμουνισμού εγένετο παρανάλωμα του πυρός»

Η ιστορία δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί.Κάθε φορά που ο φασισμός έστηνε σκηνικό κυριαρχίας, το πρώτο του μέλημα ήταν να φιμώσει τη σκέψη, να κάψει τα βιβλία, να σβήσει τη μνήμη. Γιατί γνώριζε καλά ότι οι ιδέες είναι πιο επικίνδυνες από τα όπλα· μπορούν να εμπνεύσουν, να...

Από νίλα σε νίλα.

Γράφει ο mitsos175 Τι κοινό έχουν τα Δερβενάκια και το Ορμούζ; Είναι στενά, πολύ στενά, σύμφωνα με τη Βούλτεψη. Τόσο στενά που δε χωράνε μεγάλοι στρατοί. Οι Ιρανοί πρέπει να θαυμάζουν τον Κολοκοτρώνη, αφού τον αντιγράφουν. Πριν πάει από τα στενά ο Δράμαλης, όπου τον...

Β. Τσιρώνης: Ενας “ιδιόρρυθμος” αγωνιστής γιατρός που έχασε την ζωή του υπό “περίεργες” συνθήκες (Σαν σήμερα το 1969 πραγματοποιεί αεροπειρατεία)

Ηταν σαν σήμερα 16 Αυγούστου 1969 όταν ο 40χρονος τότε γιατρός  Βασίλης Τσιρώνης, έχοντας μαζί όλη την οικογένεια του, θα πραγματοποιήσει μια αεροπειρατεία σαν πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών. Καταλαμβάνει το αεροπλάνο της Ολυμπιακής, που...

153 νεκροί από πυρκαγιές την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ από το 1990 και μετά.

Γράφει ο mitsos175 Κανονικά δεν έπρεπε να μπω στον πειρασμό να απαντήσω σε καθάρματα, εγκληματίες που έχουν κάψει την Ελλάδα. Αλλά το παράκαναν! Κάθε φορά που μιλάμε για την αδιαφορία, αν όχι συνενοχή της κυβέρνησης όσον αφορά τις πυρκαγιές, μας λένε για το Μάτι! Ένας...

Όταν η λογική συνθλίβεται κάτω από το βάρος της θρησκοληψίας

Η εικόνα που έρχεται από τα Ομαλά της Κεφαλονιάς, κατά τη μεταφορά του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, προκαλεί θλίψη, προβληματισμό και οργή. Εκατοντάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, ξαπλωμένοι στο οδόστρωμα σαν μια άμορφη μάζα, περιμένουν υπομονετικά να περάσει από πάνω...

Επιλεγμένα Video