Προς τον λαό της Εύβοιας

Η Πορτογαλική πολυεθνική EDP Renewables που σας φέρνει στον τόπο σας ο Άδωνης Γεωργιάδης και το σινάφι για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες μέχρι το 2022 σε επένδυση μαμούθ είναι μια εταιρία διαφθοράς και οικονομικών δολοφόνων.-πριν λίγο καιρό η εταιρία αυτή άλλαξε την ηγετική της ομάδα με άλλα πρόσωπα μιας και κατηγορούνται για διαφθορά.

Το διευθυντικό στέλεχος της João Manso Neto και όχι μόνο (φωτο 2) απομακρύνθηκε και τη θέση του πήρε ο Miguel Stilwell de Andrade (φωτο 3)Το ζήτημα είναι τεράστιο και η έρευνα γίνεται από εισαγγελέα της δικαιοσύνης της Πορτογαλίας μιας και η εταιρία αυτή που έρχεται στον τόπο μας χρημάτιζε πολιτικούς.

Ο εισαγγελέας της Πορτογαλίας κατήγγειλε τον Mexia διευθύνων σύμβουλος (φωτο 4) και τον CEO της EDP ​​Renovaveis EDPR.LS Joao Manso Neto πριν από τρία χρόνια ως ύποπτο για διαφθορά σε υπόθεση που αφορούσε τον πρώην Πορτογάλο υπουργό Οικονομίας Manuel Pinho το 2007. Η EDP, τα δύο στελέχη και ο Pinho πάντα αρνούνταν οποιαδήποτε παράβαση.

Ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι ο Pinho επωφελήθηκε προσωπικά όταν ενέκρινε ένα πρόγραμμα αποζημίωσης της EDP για το πρόωρο τέλος των σταθερών πολυετών συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) και παράταση 25 ετών για 27 παραχωρήσεις φραγμάτων χωρίς δημόσιο διαγωνισμό.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η EDP στη συνέχεια χρηματοδότησε ένα μάθημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, που διδάχθηκε από τον Pinho, ως ανταμοιβή.Το EDP έχει επιχειρήσεις σε 19 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών συμφερόντων στην αμερικανική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της είναι η China Three Gorges, με περίπου 21,5%, της οποίας η προσφορά εξαγοράς πέρυσι απέτυχε.φωτο 5 Σε αυτήν τη φωτογραφία αρχείου 30 Δεκεμβρίου 2011, ο Cao GuangJing, αριστερός, διευθύνων σύμβουλος της China Three Gorges Corporation, αγκαλιάζει τον Antonio Mexia, διευθύνοντα σύμβουλο της Energia de Portugal (EDP) μετά την υπογραφή συμφωνίας στο πορτογαλικό υπουργείο Οικονομικών στη Λισαβόνα. Το χρηματιστήριο της Λισαβόνας τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ανέστειλε τις συναλλαγές στον εθνικό προμηθευτή ενέργειας της Πορτογαλίας EDP και στο διεθνές τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αφού δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας δικαστής ανέστειλε τους διευθύνοντες συμβούλους και των δύο εταιρειών εν μέσω μεγάλης έρευνας διαφθοράς.

Η EDP είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Πορτογαλίας, με σημαντικά ενδιαφέροντα στην αμερικανική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο μεγαλύτερος μέτοχός της είναι η China Three Gorges τελευταία εξέλιξη σε οκτώ ετήσια έρευνα για το αν διέφθειραν πορτογαλικά κυβερνητικά στελέχη για να λάβουν οφέλη για EDP αξίας 1,2 δισ. ευρώ (1,35 δισ. δολάρια).Τα ονόματα που εμπλέκονται στην έρευνα είναι διευθυντές, όλοι προηγουμένως συνδεδεμένοι με τον κυβερνητικό ή τον τραπεζικό τομέα.

Η υπόθεση περιλαμβάνει ακόμα και απαγωγή στη Μπράνκα και βασανισμό με Θειικό οξύ ατόμου και αστυνομικές επιδρομές στα γραφεία της EDPΤη σφραγίδα της Στρατηγικής Επένδυσης πήρε το έργο-μαμούθ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, το οποίο αφορά την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στη Βόρεια-Κεντρική και Νότια Εύβοια και είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 23 Ιανουαρίου, καθώς σήμερα στις 8 το πρωί συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η επένδυση και η είσοδος της EDP RenewablesΕκτός από ανεμογεννήτριες ο λαός της Β Εύβοιας πρέπει να προσέξει και την κάστα των τύπων που είναι σε μεταλλεύματα και ορυχεία.

Πηγή: Λοβερδος Στελακατος Χρηστος – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *