Ο αντικομμουνισμός και το μίσος για το λαϊκό κίνημα είναι το DNA της δεξιάς.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Και επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση για την ανιστόρητη, εμετική τοποθέτηση του Μητσοτάκη για το ΕΑΜ, θα επαναλάβουμε ότι ο αντικομμουνισμός και το μίσος για το λαϊκό κίνημα είναι το DNA της δεξιάς.

Να σας θυμίσουμε ένα γεγονός που έγινε στο κοινοβούλιο τους στις 23 Αυγούστου του 1982 όταν με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ψηφίζεται στην βουλή ο Ν. 1285 για την επίσημη αναγνώριση του ΕΑΜ. του ΕΛΑΣ, της Εθνικής Αλληλεγγύης και της ΕΠΟΝ ως οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης, 

 Ηταν τότε που ο “φωτιά τσεκούρι”, αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Αβέρωφ, έχυσε τέτοιο αντικομμουνισμό που ούτε τα προπαγανδιστικά εγχειρίδια του Μανιαδάκη, επί εποχής δικτατορίας του Μεταξά δεν  περιείχαν.

 “Η πορεία του έθνους δεν μπορεί να στηρίζεται στο ψέμα και μάλιστα στο δολιότατο ψέμα. Γιατί έτσι το έθνος θα χάσει τη φυσιογνωμία του. Εκείνο που ουσιαστικά αναγνωρίζει και τιμά σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι η Αντίσταση, είναι η κατοχική δράση του κομμουνιστικού κόμματος”, ήταν τα πρώτα λόγια με τον οποίο ξεκίνησε τον αντικομμουνιστικό του οχετό ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία. Και συνέχισε απαντώντας στον Ανδρέα Παπανδρέου: “Οχι μόνο δεν χάρισα την αντίσταση στο ΚΚΕ, αλλά του αρνήθηκα και είπα ότι είναι το μόνο κόμμα που δεν έκανε αντίσταση. Θέλετε, κυρίως να αποκτήσει το ΚΚΕ συγχωροχάρτι και βραβείο για την αντεθνική του δράση επί κοατοχής. Αυτό είναι αδύνατον να  το δεχθούμε και αποχωρούμε από την συνεδρίαση”. 

Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε -πλην του Παναγιώτη Κανελλόπουλου-  από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι’ αυτή την «αναμόχλευση παθών» που δίνει «συγχωροχάρτι στο ΚΚΕ» και «διασπά την ενότητα, του Έθνους»

Ανάλογες αναφορές υπήρξαν και σε όλα τα δεξιά έντυπα της εποχής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *