Το διευθυντήριο του οργανωμένου εγκλήματος

Η σήψη και η διαφθορά στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας έχει πάει τόσο μεγάλες διαστάσεις επί υπουργίας Τάκη Θεοδωρικάκου, που ακόμα και αστικά ΜΜΕ, όπως η ιστοσελίδα του “Εθνους”, σε ένα ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη, που έγινε με αφορμή την αποπομπή του πρώην Αρχηγού Κώστα Σκούμα, περιγράφει καταστάσεις που μόνο στο εσωτερικό μαφιόζικων συμμοριών της ανέμενες.

Η δημοσιογράφος επικαλούμενη δηλώσεις ατόμων που “έχουν καθαρά χέρια σε όλη την μακρόχρονη πορεία τους στην ΕΛ.ΑΣ”- συζητήσουμε είναι κατά την άποψη μας αν υπάρχουν τέτοια πρόσωπα- μιλούν για ένα απόστημα που τώρα ελπίζουν να αρχίσει να σπάει.

“«Όλα τα χρόνια διαχρονικά στην Αστυνομία κάποιοι παίζουν με διατήρηση του πάνω χεριού. Θέλουν να παρεμβαίνουν σε υποθέσεις, να βάζουν δικούς τους σε πόστα που μυρίζονται το χρήμα και να τιμωρούν όσους δεν υποκύψουν στους εκβιασμούς τους», λένε ενδεικτικά.

«Αυτό που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών κορυφαίων κεφαλών του υπουργείου και του αρχηγείου. Το θέμα είναι θα υπάρξει πραγματική κάθαρση; Θα ξεβρομίσει η Αστυνομία επιτέλους ή θα ρισκάρουν για να ελέγχουν τα νήματα σε νύχτα και ημέρα με τις ζωές αξιωματικών που τους έστειλαν να βάζουν σφραγίδες, για να κάνει ο καθένας τα δικά του;», διερωτώνται σκωπτικά“, αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα..

 Ας μην βλέπουμε όμως μόνο το δέντρο χάνοντας το δάσος. «Το αστικό δίκαιο είναι μηδέν χωρίς μηχανισμό ικανό να επιβάλει με εξαναγκασμό την τήρηση των κανόνων του», έγραφε ο Λένιν. Δεν είναι δυνατόν ένα αστικό κράτος που από την φύση του είναι διεφθαρμένο να μην στηρίζεται σε πυλώνες ανάλογης ποιότητας. Είτε αυτοί λέγονται αστική δικαιοσύνη είτε αστυνομία. Και φυσικά είναι ανέκδοτο παραγωγής Σίλα ότι μπορεί να υπάρξει ποτέ “εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας”

 Αυτό επίσης που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι «Το διευθυντήριο του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173». (Εκεί που στεγάζεται η ΓΑΔΑ), όπως έλεγε και ένας μακαρίτης πια, “διάσημος”, ποινικός παραβάτης, ο Βασίλης Στεφανάκος,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *