Ενοχλήθηκε, ο γνωστός αντικομμουνιστής Ηλίας Κανέλης,από τις εκδηλώσεις στην Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ

Του Γ.Γ

Απόλαυση ο “πόνος” που έδωσαν σε δεξιούς δημοσιολόγους οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ. Και ειδικά οι ιστορικές αναφορές που έγιναν στην 3χρονη εποποιία του ΔΣΕ.

Διαβάζεις, ας πούμε το σημερινό κείμενο που υπογράφει ο γνωστός αντικομμουνιστής Ηλίας Κανέλης – ένα απ’ τα πιο γνωστά κατακάθια της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, ένας πολυθεσίτης δημοσιογράφος με ποικίλες συνεργασίες με κρατικούς φορείς– και αισθάνεσαι ικανοποίηση που υπάρχουν κι αυτές οι εκδηλώσεις ανάχωμα στην παραχάραξη της νεότερης ιστορίας μας, κάτι που αποτελεί βασική επιδίωξη του σημερινού αστικού πολιτικού συστήματος.

Ενοχλείται ο γραφιάς του Μαρινάκη γιατί “τα εγγόνια και τα δισέγγονο των ηττημένων”, απέτισαν φόρο τιμής στους ηρωικούς αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας, “και σε μια συμβολική κίνηση που δοξάζει τον Εμφύλιο, άπλωσαν πανό άπλωσαν στην κορυφή 2520, του Γράμμου, «Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ποτέ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ»”.

Για τον Ηλία Κανέλλη θεωρείτε αδιανόητο για το ΚΚΕ να τιμάει την “ανταρσία κατά της νομιμότητας που ηττήθηκε” και στόχο είχε να φτιάξει “μια κοινωνία-φυλακή”.

Προφανώς δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω ιστορικά μαθήματα στον Ηλία Κανέλλη. Την δουλειά του κάνει ο τύπος σαν στρατευμένος δεξιός δημοσιολόγος. Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι θεωρώ απόλυτα θετικό ότι στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, υπήρξαν τέτοιες ιστορικές αναφορές. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι η επαναστατική μνήμη δεν είναι νεκρό γράμμα, πρέπει να μας εμπνέει και να μας δίνει διδάγματα. Και ο ένοπλος αγώνας του ΔΣΕ ήταν η κορυφαία και πιο συγκλονιστική στιγμή της ταξική πάλης στην Ελλάδα. Ηταν η χρονική περίοδος που η αστική εξουσία αμφισβητήθηκε στα ίσια. Αν το τότε μοναρχοφασιστικό αστικό καθεστώς, δεν είχε την απλόχερη βοήθεια των ξένων ιμπεριαλιστών, από τα δολάρια του Μάρσαλ μέχρι τις βόμβες του Τρούμαν, η ιστορία θα είχε γραφτεί εντελώς διαφορετικά.

Οι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων της κατοχής, σαν τον Κανέλλη, λογικό και αναμενόμενο είναι να εκφράζουν την δυσφορία του γι’ αυτές τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *