Σφάξε με τραπεζίτη μου ν’ αγιάσω!

Γράφει ο mitsos175

Κάποτε, σε κάποια άλλα μέρη, που θεωρούνται πολιτισμένα, θα γίνονταν Επανάσταση. Πχ το 1775, όταν εμείς ήμασταν ακόμα ραγιάδες στους Τούρκους – μετά γίναμε ραγιάδες Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών, Αμερικανών κλπ – οι άποικοι την Αμερική επαναστάτησαν κατά της Αγγλίας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο φόρος του τσαγιού. Δεν ήταν ιδιαίτερα βαρύς, αλλά οι Αμερικανοί θωρούσαν πως δεν είχαν το δικαίωμα οι Άγγλοι να τους φορολογούν.

Ποιος βάζει αλήθεια φόρους; Η κυβέρνηση θα πείτε. Συνήθως ναι. Αλλά σε Μπανανίες σαν τη δική μας φόρο μπορεί να βάλει οποιοσδήποτε ισχυρός ακόμα και ιδιώτης! Διαβάζουμε την είδηση:
Μηνιαίο «χαράτσι» στους λογαριασμούς σχεδιάζουν οι τράπεζες.
«Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται πλέον νέα αύξηση των επιτοκίων, οι τράπεζες αναζητούν νέους τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους – με επικρατέστερο το σενάριο της πάγιας μηνιαίας χρέωσης ύψους 0,50 ευρώ στους λογαριασμούς.
Πιο αναλυτικά, το νέο σχέδιο αφορά τους καταθετικούς λογαριασμούς, που προσφέρουν τη δυνατότητα για πληρωμές, μεταφορά κεφαλαίων, χρήση κάρτας κ.α.»

Από άλλες πηγές έχουμε την πληροφορία πως «οι τράπεζες αποσκοπούν με αυτόν τον τρόπο σε επιπλέον έσοδα 1,5 δισεκ. ευρώ». Πέρα από το αν κάνουμε διαίρεση βλέπουμε πως δεν είναι 6 ευρώ το χαράτσι, αλλά 150€ για κάθε κάτοικο, οι τράπεζες, ως ιδιωτικά μαγαζιά, δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα να βάζουν χαράτσια σε κανένα.

Θα πείτε πως «για χάρη τους δεχτήκαμε τα Μνημόνια». Πολύ κακώς κάναμε, κι αν δεν βάλουμε φρένο στην ασυδοσία τους θα έχουμε ακόμα περισσότερες με μεγαλύτερες χρεώσεις.

Εκείνο που δε λένε είναι πως ένας συνταξιούχος θα επιβαρυνθεί παρόλο που οι συντάξεις δεν μπήκαν με τη θέληση όλων των συνταξιούχων στην τράπεζα, αλλά με κυβερνητική απόφαση καθώς παλιά τις πήγαιναν οι ταχυδρόμοι στα σπίτια.
Έχουμε επίσης τους θεόφτωχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. 200 ευρώ παίρνουν οι περισσότεροι και αναγκαστικά έχουν κάρτα. Θα δώσουν οι πλέον φτωχοί στους πάμπλουτους τραπεζίτες 6 ευρώ και μάλιστα με τέτοια ακρίβεια;

Κάποιοι φαίνεται πως «βρήκαν παπά και θάβουν πέντε έξι». Με τις πλάτες του 41% των ηλιθίων, τα όρνεα ξεσάλωσαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *