Δώρο στον ΣΕΒ μία ώρα εργασίας

H κ. Άννα Στρατινάκη γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, δεν είναι χθεσινή. Ανάμεσα στα άλλα έχει συνδέσει το όνομά της, την περίοδο 2011-2014, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Είναι γνωστό το τότε περίφημο «εμπιστευτικό e-mail» που έστειλε -σαν γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας- στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, με το οποίο πρότεινε την υιοθέτηση νομικής φόρμουλας που θα καθιστούσε δυνατές τις ομαδικές απολύσεις. Κι αυτό χωρίς να αλλάξει το σχετικό νομικό πλαίσιο, και συμβούλευε τον τότε πρωθυπουργό της χώρας για πώς θα παρέκαμπτε το Κοινοβούλιο για να αποφύγει το πολιτικό κόστος μιας άκρως αντιλαϊκής ρύθμισης.

Η κυρία, λοιπόν αυτή και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ΕφΣυν κάνει ένα τεράστιο δώρο στους βιομηχάνους: Απλήρωτη εργατική δύναμη.

Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοψίνη:

Αξιοποιώντας κοινοτικές οδηγίες περί ενεργού και μη ενεργού χρόνου, αλλά κυρίως επικαλούμενη Προεδρικό Διάταγμα του 1932, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Αννα Στρατινάκη, με ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες εξαιρεί (για να μη χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «υφαρπάζει») μία ώρα (30 λεπτά προ της έναρξης και 30 λεπτά μετά τη λήξη της εργασίας) από τον χρόνο εργασίας του βιομηχανικού εργάτη ή υπαλλήλου και τη δωρίζει ως απλήρωτη εργασία στους επιχειρηματίες βιομηχάνους.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό το «δωράκι» συνάδει με τις φωνές των Ελλήνων βιομηχάνων για «αναβίωση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική έναντι της Κίνας», αλλά είναι σίγουρο ότι λειτουργεί σε βάρος της μισθωτής εργασίας. Η ρύθμιση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως δώρο στο νέο εκλεγέντα πρόεδρο, του Συνδέσμου, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» είχε θέσει ως ζητούμενο την εξασφάλιση μεγαλύτερης ευελιξίας στην εργασία.

Μία απάντηση στο “Δώρο στον ΣΕΒ μία ώρα εργασίας”

  1. Είναι βαφτισιμιά της Λούκας Κατσέλη που την προώθησε από το ΠΑΣΟΚ, ανήκει σε ότι πιο βρωμερό πασοκαριό τύπου Φλωρίδη, Πάγκαλου, Χρυσοχοίδη, Πιερρακάκη, που μετά τον Σημίτη υπηρετούν το ίδιο εύκολα Καραμανλήδες, Σαμαράδες, Μητσοτάκηδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *