Μεγάλη νίκη της ΔΑΣ στο ΕΚΑ

Μεγάλη νίκη της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Από τις 9 στις 11 έδρες – Πρώτη δύναμη με 34% και υπερδιπλάσια δύναμη από όλους τους άλλους

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκλογές του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η ΔΑΣ, η ταξική, αγωνιστική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά πρώτη δύναμη και μάλιστα πιο ισχυρή από ποτέ.

Στο μεγαλύτερο εκλογικό σώμα των τελευταίων 15 χρόνων (1.393 αντιπρόσωποι, 1.381 έγκυρες ψήφοι, αύξηση +199 σε σχέση με το 2023), η ΔΑΣ κατέγραψε 33,45% (462 ψήφους) και κατέλαβε 11 έδρες στη νέα διοίκηση, από 9 που είχε στην προηγούμενη θητεία. Η άνοδος είναι καθαρή και ποιοτική: +91 ψήφοι σε απόλυτους αριθμούς και διεύρυνση της διαφοράς από τη δεύτερη δύναμη.

Η ΠΑΣΚΕ του Γιάννη Παναγόπουλου (του γνωστού εργατοπατέρα που εμπλέκεται σε σκάνδαλα και «κοινωνικές συμφωνίες») περιορίστηκε στο 15,79% (218 ψήφοι) και 4 έδρες.

Το «Ενωτικό» ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ πήρε 10,28% και 3 έδρες. Μαζί, οι δύο «πράσινες» παρατάξεις που το 2023 είχαν κοινό ψηφοδέλτιο και 6 έδρες, τώρα κατέρρευσαν. Η ΔΑΚΕ της ΝΔ έπεσε κι αυτή, όπως και το «Μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε 4 έδρες.

Η διαφορά είναι συντριπτική: η ΔΑΣ έχει υπερδιπλάσια δύναμη από τη δεύτερη παράταξη σε ψήφους και έδρες. Βγάζει επίσης 10 συνέδρους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, από 6 που είχε.

Αυτή η νίκη δεν είναι «εκλογικό αποτέλεσμα». Είναι η επιβεβαίωση της συστηματικής, καθημερινής δουλειάς της ΔΑΣ στους χώρους δουλειάς.

Β

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *