Κείμενο εργαζομένων στο Customer Service της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ     30/01/2012

Κείμενο εργαζομένων στο Customer Service της Θεσσαλονίκης
Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκαν στο cs της Θεσσαλονίκης 6 συνάδελφοι και παράλληλα δεν ανανεώθηκε η σύμβαση σε άλλους 2. Το 1/3 του τμήματος δεν υφίσταται πλέον.
Για την διοίκηση της εταιρίας όλα είναι ρόδινα. Προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν, λέγοντας, ότι ήταν επιλογή των συναδέλφων η παραίτηση. Εμείς απαντάμε, γιατί το γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι παραιτήσεις αυτές ήταν πριμοδοτούμενες από το HR. Και πώς να το ερμηνεύσουμε αυτό, όταν με την παραίτηση οι συνάδελφοι πήραν κανονικά την αποζημίωσή τους και το ποσό που αντιστοιχεί στο ταμείο ανεργίας.

Σας παρακαλούμε κύριοι της διοίκησης, μην παίζετε με τα νεύρα μας, γιατί αυτό το κάνετε καθημερινά στον χώρο εργασίας, αλλά κυρίως ΜΗΝ υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.
Σε μια χρονική περίοδο, όπου η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο, εσείς επιδοκιμάζετε και πληρώνετε κανονικά τις παραιτήσεις αξιόλογων συναδέλφων.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι ΓΙΑΤΙ γίνεται αυτό. Πολύ απλά γιατί η διοίκηση θέλει ξεκάθαρα να απαλλαγεί από συμβάσεις αορίστου χρόνου, είτε γιατί επίκειται η φημολογούμενη ενοποίηση με την Vodafone, είτε γιατί επιχειρούν μια ολική εκκαθάριση προσωπικού και παραχώρηση εργασιών σε εργολάβους π.χ.Teleperformance.
Η τακτική της διοίκησης από δω και πέρα είναι ξεκάθαρη. Θα μας παρουσιάσει, με σοφιστική μέθοδο, (κάνοντας το άσπρο μαύρο), ότι παρά την απώλεια τέτοιου δυναμικού, ο φόρτος εργασίας είναι αντιμετωπίσιμος. Θα προσπαθήσει να μας πείσει με τα γνωστά meetings, ότι αν κάνουμε καλά την δουλειά μας, οι εναπομείναντες στο πεδίο της μάχης, δεν θα χάσουμε την δουλειά μας και ότι θα λειτουργήσει εύρυθμα το τμήμα.

Και για να μας εφησυχάσει ,μπορεί και να μας τάξει ότι, θα δρομολογηθούν νέες προσλήψεις. Ξέρουμε καλά ότι αν προσλάβουν καινούργια άτομα, θα μπορέσουν αυτά να ενταχθούν στο τμήμα μετά από ένα μήνα στον οποίο εμείς θα τραβάμε τον εργασιακό γολγοθά μας. Αλλά το θέμα μας δεν είναι μόνο οι νέες προσλήψεις. Η εργασία εντατικοποιείται όλο και περισσότερο γιατί πέραν του αυξημένου φόρτου οι εργαζόμενοι αξιολογούνται καθημερινά με διάφορους ποσοτικούς δείκτες που ενισχύουν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, ενθαρρύνουν την διακπεραιωτική εργασία παραβλέποντας την ποιοτική εξυπηρέτηση. Οι ατομικοί στόχοι που τίθενται κάθε φορά είναι ανέφικτοι συχνά γιατί παραβλέπουν τον ανθρώπινο παράγοντα και ως προς τις διαφορετικές υποθέσεις που καλούνται να χειριστούν και ως προς τον τρόπο διαχείρισης τους, και δεν λειτουργούν για τον εργαζόμενο ως μέσο εξέλιξης του αλλά μέσω άσκησης μεγάλης ψυχολογικής πίεσης . Σε αυτήν επίσης συντελούν οι δυσμενείς τροποποιήσεις στα διαλλείματα (διαλλείματα στην αρχή ή στο τέλος της βάρδιας, μονομερές αλλαγές της τελευταίας στιγμής, μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των διαλλειμάτων), που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο διαχείρισης του φόρτου εργασίας και μόνο, και η κατάργηση του mute από τις κονσόλες.Θα πρέπει να τους πούμε εν ετη 2012 τα αυτονόητα, ότι δεν είμαστε άλογα που τρέχουμε στον ιππόδρομο. Είμαστε άνθρωποι με προσωπικότητα, με οικογένειες, με αξιοπρέπεια, με προσφορά στην wind πριν ακόμη πατήσουν το πόδι τους στην εταιρία ως σωτήρες.

Σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ενημέρωση μας, ότι τα σχέδια της διοίκησης κινούνται με χειρουργική ακρίβεια και χωρίς αναισθητικό. Τι άλλο περιμένετε για να συσπειρωθείτε μπροστά στο εμπόδιο που ορθώνεται μπροστά μας. Αν δεν αντιδράσουμε τότε, το τέλος είναι αναπόφευκτο και ίσως ανούσιο να μιλάμε γι’ αυτό.
Έχουν στήσει ένα περιβάλλον εργασίας εξοντωτικό, όπου ο φόρτος του δεν είναι αντιμετωπίσιμος και παράλληλα ανοίγουν την πόρτα της εξόδου σε όσους δεν αντέχουν προσφέροντας τους μερικά ψίχουλα και ένα χτύπημα στην πλάτη για να τους αδειάσουμε την γωνιά. Και όλα αυτά στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους λειτουργώντας ως οδοστρωτήρες. Τα υπόλοιπα ακούγονται στα αυτιά τους σαν ρομαντικές ιδέες και αυτό συμβαίνει παντού γύρω μας.

Στην  κατάσταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης που οδηγούν αυτό τον τόπο, συμβάλλει και η διοίκηση της WIND, οδηγώντας συναδέλφους στην χρόνια ανεργία  και σε αδυναμία να ανταποκριθούν στην εκπλήρωση των στοιχειωδών υποχρεώσεων, της τροφής, της στέγασης. Μας δημιουργείται δίκαια το ερώτημα: τα στελέχη της εταιρίας κοιμούνται ήσυχοι όταν γίνονται οι εκτελεστές αυτής της τακτικής;
Εμείς δεν έχουμε σκοπό να  υποκύψουμε στις πιέσεις και δεν θα παραιτηθούμε από την εργασία μας. Θέλουμε την δουλειά μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Ζητούμε:
Να αντικατασταθούν οι έξι (6) συνάδελφοι ώστε να επανέλθει το τμήμα στην ορθή του λειτουργία, να βγαίνουν τα διαλείμματα, τα ρεπό, οι άδειες.
Να  μην εντατικοποιηθεί η εργασία μας.
Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας.

Υπογραφές
…………..

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (WIND)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910 – Φαξ: +30 210 5100961   E-mail : symboulio@pasetim.com
————————————————————————————–

Αρ. Πρωτ.: 05/2012

Προς: κ. Ζαρκαλή Ν.

Υπόψην: κ. Βασιλάκη Λ.
κ. Καρμίρη Γ.
Αθήνα,  01 Ιανουαρίου 2012

To Σωματείο μας έλαβε και σας προωθεί το συνημμένο κείμενο, με τις υπογραφές συναδέλφων από το CS Θεσσαλονίκης.

Για ακόμα μια φορά, επιβεβαιώνονται (τόσο γενικότερα για το CS, όσο και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη):

– Η συστηματική πολιτική της εταιρίας για τη μείωση του προσωπικού, παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις σας για το αντίθετο.

– Οι συνθήκες αφόρητης εντατικοποίησης της εργασίας, στο όνομα ανέφικτων «στόχων», και η οποία γίνεται ακόμα χειρότερη από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το βασικό δικαίωμα των συναδέλφων στα διαλείμματα.

– Το κλίμα διαρκών πιέσεων και ψυχολογικής εξουθένωσης των συναδέλφων, από τον τρόπο που διοίκηση και προϊστάμενοι αντιμετωπίζουν τους ίδιους και την οργάνωση της δουλειάς στο συγκεκριμένο τμήμα.

Όλα αυτά δηλαδή που και το Σωματείο μας σας έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταγγείλει, χωρίς να υπάρχει καμία βελτίωση.

Μαζί με τους συναδέλφους μας, προσυπογράφουμε πλήρως τη διαμαρτυρία και ζητάμε να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα που διατυπώνουν.

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου των εργαζόμενων στη WIND

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (WIND)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910 – Φαξ: +30 210 5100961   E-mail : symboulio@pasetim.com
—————————————————————————————

Αρ. Πρωτ.: 06/2012

Προς:
1) ΣΕΤΤΕΑ(Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών-Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής) ΤΗΛ- ΦΑΞ 2110113757
e – mail : mailtosettea@yahoo.gr

2) ACS    Fax: 210 8190311, 211 5005311
Αθήνα,  02 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα-Καταγγελία

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Οι αδηφάγες ορέξεις τους πριμοδοτούνται από την ανατροπή των εργατικών δικαιωμάτων που με μίσος προωθούν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Έτσι, εργαζόμενοι, σωματεία και συλλογικότητες που αντιστέκονται μπαίνουν αυτόματα στο μάτι του κυκλώνα τους.
Ενόχλησε  την εργοδοσία της ACS η αλληλεγγύη του Χρήστου Γιαμπουράνη στην απεργία που είχαν καλέσει το επιχειρησιακό σωματείο της ACS και το ομοιοεπαγγελματικό σωματείο της ΣΒΕΟΔ(Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου), ενάντια στην πρόθεση της ACS να απολύσει 17 συναδέλφους, οι οποίοι δεν δέχονταν την αλλαγή της ειδικότητας και του ωραρίου τους, χαρακτηρίζοντας ανάμεσα στα άλλα την ACS ως κάτεργο.
Αυτή είναι η ουσία της δίωξης ενάντια στον συνάδελφό μας που πυροδοτήθηκε από το γεγονός ότι είναι  μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΤΕΑ(Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών – Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής), και μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ και όχι  η συκοφαντική δυσφήμιση που χρησιμοποιεί ως επιχείρημα η εργοδοσία.

Στο σωματείο της WIND έχουμε έχουμε δεχθεί αντίστοιχες προκλήσεις. Από την ίδρυσή μας το 2005 ως σήμερα ήταν πολλές οι προσπάθειες νομικής δίωξης του σωματείου μας. Όλες πέσανε στο κενό λόγω της κατακραυγής των συναδέλφων μας προς την εργοδοσία της WIND και των αγώνων που κάναμε, αλλά και της αλληλεγγύης από αγωνιστές, συλλογικότητες και σωματεία, όπως το ΣΕΤΤΕΑ και η ΣΒΕΟΔ.
Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας Χρήστου Γιαμπουράνη και στο σωματείο του ΣΕΤΤΕΑ, στον δίκαιο αγώνα για ανεξάρτητο συνδικαλισμό χωρίς εργοδοτικές παρεμβάσεις.
Ζητούμε άμεσα η εργοδοσία της ACS να ανακαλέσει την δίωξή της προς τον συνάδελφο.
Ενωμένοι θα βγούμε νικητές από αυτή την εργοδοτική πρόκληση και αυθαιρεσία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *