Χειμώνας στην “πολιτισμένη” Ευρώπη της “ελευθέρης αγοράς”…

Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από το ψύχος, στην Ευρώπη της “ελεύθερης αγοράς”, πλέον έχουν φτάσει τους 220¹. Το σύστημα της εκμετάλλευσης, που έχει σπρώξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σ’ όλη την Ευρώπη, στην φτώχεια, και την ανέχεια, έχει τα χέρια του βαμμένα με το αίμα όλων αυτών των προλετάριων που ζουν στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, και θυσιάζονται για χάρη των κερδών του κεφαλαίου.

Στην Αθήνα, στρατιές νεοαστέγων και πεινασμένων, προσπαθούν να ζεσταθούν τα κρύα βράδια του χειμώνα, χρησιμοποιώντας κουβέρτες και χαρτόκουτα. Τα συσσίτια είναι γεμάτα από κόσμο που αδυνατεί να εξασφαλίσει, ακόμα και την τροφή του.

Αυτή είναι λοιπόν, η περίφημη “ελεύθερη αγορά”! Αυτός είναι ο καπιταλισμός: από τη μία, υπερσυσσωρευμένος αμύθητος πλούτος που σχεδιάζει αδιάκοπα την περαιτέρω διόγκωσή του, και από την άλλη, συμπυκνωμένη δυστυχία, φτώχεια, εξαθλίωση και πλέον …θάνατος!

Όσο αναγκαία είναι η κινητοποίησή, για την άμεση διάσωση όλων αυτών που κινδυνεύουν κάθε μέρα, από τις συνθήκες της ζωής που τους έχει “εξασφαλίσει” ο καπιταλισμός, άλλο τόσο αναγκαία, είναι και η αποτίναξη² του συστήματος, που συντηρείται με εκβιαστικές λογικές, τρομοκρατία, και παραπληροφόρηση, για να συνεχίζει να εξασφαλίζει τον περαιτέρω πλουτισμό των πλουσίων, και την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση των αδυνάτων.

1. Ριζοσπάστης, 4.2.2012.

2. Δε μιλάμε για τυχοδιωκτικούς ακτιβισμούς “ενάντια στο σύστημα”. Η αποτίναξη για την οποία γίνεται λόγος, σχετίζεται με μια συγκεκριμένη πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των φτωχών, των αδυνάτων, και των καταπιεσμένων. Είναι η πολιτική της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής από τον ίδιο τον λαό. Είναι στο χέρι του λαού και την εργατιάς, “να ξυπνήσει μονομιάς και να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς”, όπως είχε γράψει ο Κώστας Βάρναλης

Πηγή: Υπερβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *