“Χειροπέδες πέρασαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στον πρώην συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ Ρίζο Ρίζο ο οποίος φέρεται να ήταν το δεξί χέρι του ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο», Άγγελου Γιαννακόπουλου που κατηγορείται για φορολογική απάτη 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο πρώην οργανωτικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Ρίζος Ρίζος καθώς φέρεται να αποτελούσε στενό συνεργάτη του επιχειρηματία και να γνώριζε για τις παράνομες δραστηριότητες. Ο Ρίζος Ρίζος, που βρίσκεται μεταξύ των 59 συλληφθέντων, φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του «εγκέφαλου» της απάτης, ενώ λειτουργούσε και ως ενδιάμεσος με τους αχυρανθρώπους που τοποθετούνταν σε θέσεις – κλειδιά”. διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος.
Κάνοντας μια αναζήτηση στο μπλοκ μας συναντήσαμε μια ανάρτηση που αφορά το ίδιο πρόσωπο και είχαμε κάνει στις 4 Γενάρη 2014.
Αντιγράφουμε:
Δυο σελίδες της αφιερώνει σήμερα η εφημερίδα Real news στον υπόδικο –διώκεται με την κατηγορία «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος- άλλοτε μπατίρη απ’ την Αρτα και σήμερα εκατομμυριούχου συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ρίζο Ρίζου. Δεν θα αναφερθούμε λεπτομερώς για τις μπίζνες του και το πώς εκμεταλλεύτηκε την συνδικαλιστική του ιδιότητα να θησαυρίσει. Αρκούμαστε να παραθέσουμε το βιογραφικό και την πολιτική διαδρομή αυτού του τύπου όπως την περιγράφει ο δημοσιογράφος Δ. Χουδαλάκης στην εφημερίδα που αναφέραμε.
Ο Ρίζος του κακού
«ΕΙΠΑΜΕ να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια». Η δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου αποδείκνυε ότι η διαφθορά είχε χτυπήσει ρίζα και αφορούσε τον τότε πρόεδρο της ΔΕΗ.
Ο Ρίζος Ρίζος, ξεκινώντας την ίδια εποχή φτωχός από την Αρτα, θύμιζε το «στην Αθήνα, μες στο κέντρο, φύτρωσε καινούργιο δέντρο». Με «αδιάφθορη» ρίζα, ο Ρίζος «ρίζωσε» στο ΚΚΕ και «φούντωσε» στα σχολεία της Μόσχας, ώστε να ανθήσει συνδικαλιστικά. Ως πρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ, έδειξε ότι το μαρξιστικό «οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους» το κατάλαβε αλλιώς. Τελικά έσπασε τις αλυσίδες της φτώχειας, γλεντώντας στην υγειά των κορόιδων.
Αν και μεταπήδησε στον ΣΎΡΙΖΑ, από το πολύ «λάδι» ξέμεινε από κομματική στέγη. Εκμεταλλευόμενος τη συνδικαλιστική καρέκλα, ξεπέρασε κατά πολύ το κατά Παπανδρέου «δωράκι». Για παρηγοριά απέκτησε προσωπική φουρνοαλυσίδα, για να εφοδιάζεται το παντεσπάνι του, αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς «υψηλής τάσης». Είναι η ώρα της «δικαστικής ηλεκτροπληξίας».
Υ,Γ: Αυτό που δύσκολα μπορεί να αντιληφθούμε είναι πως γίνεται να βαραίνουν τον Ρίζο Ρίζο τόσο βαριές κατηγορίες και να κυκλοφορεί ελεύθερος πρωταγωνιστώντας και σε άλλες απίστευτες απάτες. Α. ξεχάσαμε … δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα του σε σακούλα σκουπιδιών ….



0 Comments