Μαύρα ρούχα και σουλάτσα

Φανταζόμαστε ότι σε αρκετά μπλογκ θα ήρθε η πρόσκληση να αναδημοσιευτεί κάλεσμα για κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2007 μετά τον όλεθρο στην Ηλεία.

Την πρόσκληση αυτή αναδημοσιεύει και η «Καθημερινή» που σημειώνει: “Σύμφωνα με τους ανώνυμους συντάκτες της πρόσκλησης, την Παρασκευή «θα κατατεθούν στο προεδρείο της Βουλής καμένα δέντρα σαν απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν» και θα απαιτηθεί να κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέα όλα τα καμένα των τελευταίων δέκα ετών. Προβλέπεται και dress code, μαύρα ρούχα, φυσικά, για ευνόητους λόγους”.

Μάλιστα η φυλλάδα του Αλαφούζου κάνει και τις υποδείξεις της: «θα ήταν λίγο πιο χρήσιμο αν την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος υπήρχαν τραπεζάκια με αιτήσεις εθελοντικών οργανώσεων για πυροπροστασία, συμμετοχή σε προγράμματα αναδάσωσης κ. λπ. Διαφορετικά θα μιλάμε για μια ακόμα σεμνή τελετή υποτιθέμενης κοινωνικής ευαισθησίας, που θα συνεχιστεί μεγαλοπρεπώς σε ταβερνάκια, εστιατόρια της μόδας και μπαράκια της ευρύτερης περιοχής».

Το έργο με τις «βουβές διαμαρτυρίες» το έχουμε ξαναδεί. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι «οι bloggers και όλοι οι ενεργοί πολίτες», που παίρνουν αυτή την πρωτοβουλία.
Ξέρουμε όμως ότι τέτοιες ενέργειες δίνουν περίσσια ανακούφιση στο κυρίαρχο αστικό σύστημα.
Για μας η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση από τις πυρκαγιές, πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά ριζοσπαστικής διεκδίκησης.

Τα δάση της χώρας μας βρίσκονται διαχρονικά στο στόχαστρο τουριστικών ομίλων και άλλων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Όπως σημειώνει και σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «THE WALL STREET JOURNAL» «κύκλοι οικοπεδοφάγων έβαλαν τις φωτιές για να εκμεταλλευτούν αμφισβητούμενους κυβερνητικούς νόμους για τη γη και την οικιστική ανάπτυξη».

Αυτά τα εγκληματικά συμφέροντα αναπτύσσονται και θεριεύουν πάνω στο έδαφος της πολιτικής που εμπορευματοποιεί, ιδιωτικοποιεί τα δάση και τους ορεινούς όγκους.

Και αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με μαύρα ρούχα σε βουβά σουλάτσα όπως μας προτείνουν κάποιοι bloggers.

0 απαντήσεις στο “Μαύρα ρούχα και σουλάτσα”

  1. Το υπέροχο δάσος με τα πανέμορφα χωριουδάκια γύρω από την Κάρυστο εξακολουθεί να καίγεται…
    Μήπως αντί για τα αγγλοπρεπή ξεκαρφωματικά της οικοφαμίλιας θα μπορούσε να συγκροτηθεί κάποιας μορφής δράση που να ερευνά για στοιχεία ταυτότητας των εμπρηστών?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *