Εργοδοτικό έγκλημα στην SPEEDEX

 Το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας  Γερασίμου Σταμίρη. Ταυτόχρονα  καταγγέλλουμε την εταιρεία SPEEDEX  για τις μεθόδους τρομοκράτησης  που χρησιμοποιεί κατά εξακολούθηση σε βάρος εργαζομένων , και που αυτή την φορά είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου.

Συγκεκριμένα  την Παρασκευή 25/5/2012 , ο  συνάδελφος Γεράσιμος Σταμίρης με την ιδιότητα του μέλους του ΣΕΤΤΕΑ, μας ενημέρωσε πως εξαιτίας της  απώλειας 3 φακέλων της alpha bank  την περασμένη Τρίτη , ανακρίθηκε από τον υπεύθυνο ασφάλειας της SPEEDEX Δ. Τσώτα την Παρασκευή 25/5 στα γραφεία του υποκαταστήματος της SPEEDEX στον Βοτανικό, χωρίς να επιτραπεί η παρουσία μέλους της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου speedex , αλλά ούτε και του προϊστάμενου συναδέλφου Μπάμπη Κοντόπουλου.

Κατά την ανάκριση ο υπεύθυνος ασφαλείας της SPEEDEX, είπε στον  συνάδελφο πως η εταιρεία θα καταφερθεί εναντίον του, ασκώντας ποινική δίωξη για την απώλεια των φάκελων,  εκτός αν αποχωρήσει οικιοθελώς ο συνάδελφος από την SPEEDEX .Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο Γεράσιμος Σταμίρης είχε πάρει 1 μηνά αναρρωτική  άδεια γιατί είχε  προβλήματα  υγείας  και του χορηγούνταν  φαρμακευτική  αγωγή .Παρά το γεγονός ότι  η  Speedex  γνώριζε το πρόβλημα υγείας του συναδέλφου εξακολούθησε την παράλογη πίεση επάνω του , καθώς την ιδία τακτική με τον υπεύθυνο ασφάλειας Δ. Τσώτα κράτησε και ο   οικονομικός  διευθυντής  Π. Γιαννίκης, ο  όποιος επέμεινε στην άσκηση δίωξης εναντίον του συναδέλφου, κατά την διάρκεια  της δεύτερης  συνάντησης που είχε ο συνάδελφος το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαΐου παρουσία  και  του Ηρακλή Ποζαπαλίδη μέλους της διοίκησης του ΣΕΤΤΕΑ.

Δυο μέρες αργότερα τη Κυριακή 27 Μαΐου ο Γεράσιμος Σταμίρης δεν άντεξε το βάρος της πίεσης που του ασκήθηκε και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

Ηθικός αυτουργός  για τον θάνατο του συναδέλφου είναι η Speedex, συγκεκριμένα ο υπεύθυνος ασφάλειας Δ. Τσώτας και ο οικονομικός διευθυντής Π. Γιαννίκης. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση τους από την εταιρεία. Απαιτούμε επίσης αποζημίωση στους δικαιούχους κληρονόμους του συναδέλφου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εταιρείες στον κλάδο μας παραβιάζουν την  νομοθεσία, τους κανόνες  υγιεινής και ασφάλειας, στέλνοντας στον θάνατο συνάδελφους .

Έχουν το θράσος να  θέλουν να ονομάζονται εταιρείες κοινής ωφέλειας , διεκδικώντας ταυτόχρονα κομμάτι του δημόσιου  ταχυδρομείου , ενώ παραβιάζουν με τόσο τραγικό τρόπο  τις ζωές μας.

Προσπαθούν να επιβάλουν τον εργασιακό μεσαίωνα υλοποιώντας τα σχεδία του ΣΕΒ, ΔΝΤ, ΕΕ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ τόσο για τον  θάνατο του συναδέλφου μας,  όσο και για την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν.

Η κηδεία του συναδέλφου θα γίνει στο 3ο νεκροταφείο την Τρίτη 29 Μαΐου  στις 12:30 το μεσημέρι. Όποιος συνάδελφος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά να επικοινωνήσει στα  εξής  τηλέφωνα του σωματείου: 2110113749- 6936899350  .

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας  την Τρίτη 29-5-2012 και ώρες 12:00-16:00 που προκηρύσσει το ΣΕΤΤΕΑ και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στη speedex.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Στάμος                   Γιώργος Παπαδημητρίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λυσάνδρου 7 Πλ. Αττικής
Τ.Κ 10446 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ/ΝΟ FAX 2110113749
e – mail: mailtosettea@yahoo.gr

0 απαντήσεις στο “Εργοδοτικό έγκλημα στην SPEEDEX”

  1. ΑΝΟΙΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΖΑΠΙΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ 5 ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΝΑΛΙ
    ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΩ ΚΑ ΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΕΞ ΑΛΛΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΤΣΙΠΑ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΑΣ ΚΑΝΑΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝΤΕΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΘΝΟΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΘΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΚΟΜΗ ΤΑΔΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  2. ΟΣΟ Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟΔΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΑΦΘΑΙΡΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *