Εξόρυξη χρυσού στα Κρούσια του Κιλκίς: Ακόμη ένα δώρο στον Μπόμπολα

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κιλκίς για το οικολογικό έγκλημα των μεταλλείων σε Κρούσια-Πάικο

 Η ελληνική κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που επιβάλλουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Δ.Ν.Τ. και τα μνημόνιά τους, κάνει ένα ακόμη δώρο στον «εθνικό επενδυτή» Μπόμπολα, κατοχυρώνοντας στην καναδική πολυεθνική “ELDORADO GOLD” και την ελληνική τεχνική εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” το διαγωνισμό για την εξόρυξη χρυσού στα όρη Κρούσια του Κιλκίς.

Μετατρέπεται έτσι σε βορά στα νύχια του κεφαλαίου ένα ακόμα κομμάτι ελληνικής γης, αφού 91.000 στρέμματα γόνιμης γης και δάσους θα γίνουν ορύγματα και κρατήρες εξόρυξης ή λίμνες απόθεσης τοξικών αποβλήτων.

Όπως και στη Χαλκιδική, έτσι και στο Κιλκίς η ζωή των κατοίκων των 12 χωριών που βρίσκονται εντός της μεταλλευτικής ζώνης αλλά και όλης της γύρω περιοχής και της πόλης του Κιλκίς φαίνεται να έχει μηδαμινή αξία μπροστά στα συμφέροντα των καπιταλιστών και η κυβέρνηση αδιαφορεί για την αντίθεση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κιλκίς χαιρετίζει τον αγώνα των κατοίκων του Κιλκίς, στηρίζει τη δράση του Μετώπου Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο και συμμετέχει στην παλλαϊκή κινητοποίηση της 30ής Αυγούστου.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

www.antarsya.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com

30/8/2012

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *