Μπέηδες και σκλάβοι

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που δημοσίευμα μιλούσε για την ύπαρξη πάνω από 10.000 (!) «οφ σορ» εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, που διακινούν ετησίως το αστρονομικό ποσό των 500 δισ. ευρώ από τις Μπαχάμες μέχρι τα νησιά Καϊμάν, διδάσκοντας το «ελληνικό δαιμόνιο» της φοροδιαφυγής σε όλο τον πλανήτη.

Σημερινό άρθρο της «Ελευθεροτυπίας» απεικονίζει με παραστατικό τρόπο το τεράστιο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία.
Το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού ξεδιπλώνεται σε όλη την αγριότητα του.

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με σχέδια επί χάρτου να αναμορφώσει το φορολογικό σύστημα της χώρας και να κινήσει τη λυδία λίθο των εσόδων του προϋπολογισμού, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή κάνουν προκλητικά αισθητή την παρουσία τους», υπογραμμίζει η εφημερίδα αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Χαρακτηριστικά σημεία του ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Εν μέσω φορολογικής καταιγίδας και οικονομικής δυσπραγίας, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στην ελληνική αγορά είχαν πωληθεί 407 ολοκαίνουργιες και απαστράπτουσες Πόρσε. Δηλαδή σχεδόν κάθε μέρα κατά μέσο στην αγορά «έφευγαν» (πωλούνταν) δύο τέτοια αυτοκίνητα. Το νούμερο αυτό διπλασιάζεται αν στον στόλο των καινούργιων Πόρσε προσθέσουμε και τις 477 μεταχειρισμένες που πουλήθηκαν το ίδιο διάστημα.

Η κρίση δεν φαίνεται να άγγιξε τόσο πολύ τις πωλήσεις και άλλων αυτοκινήτων που θεωρούνται συνώνυμα του κοινωνικού status, όπως τα Mercedes, καθώς στο ίδιο διάστημα αγοράστηκαν σχεδόν 8.000 καινούργια οχήματα και άλλα τόσα περίπου μεταχειρισμένα…

Εμπορική επιχείρηση (Λεμονής) εισαγόμενων ακριβών παπουτσιών είδε τον τζίρο της στο πρώτο εξάμηνο του έτους να αυξάνει κατά 13%, στα 101 εκατ. ευρώ. Ακόμη καλύτερες ημέρες για τα επώνυμα ρούχα της Tommy Hilfiger, με τις πωλήσεις να αγγίζουν στο ίδιο διάστημα τα 1,6 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 21% σε σχέση με πέρυσι».

Και ενώ η αστική τάξη, οι «έχοντες και κατέχοντες» που λέει και το Πασοκικό λεξιλόγιο, περνάει μπέικα, τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν.

Τα στοιχεία που υπάρχουν στο ίδιο ρεπορτάζ επιβεβαιώνουν τον γολγοθά που περνάει η εργατική τάξη:
«Οι δείκτες μιζέριας βρίσκονται σε δραματική όξυνση, με την επίσημη ανεργία να υπερβαίνει το 10%, τις ακάλυπτες επιταγές να έχουν φθάσει τα 3 δισ. ευρώ, τη δραματική υποχώρηση σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής δραστηριότητας: η οικοδομική δραστηριότητα καταγράφει μείωση κατά 30%, η μεταποίηση κατά 11% και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει υποχωρήσει στο ναδίρ (-38%)».

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η καινούργια φοροεισπρακτική καταιγίδα, αυτή την φορά με «σοσιαλιστικό» χρώμα, ετοιμάζεται να σαρώσει εντελώς το εισόδημα των εργατικών οικογενειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *