Ξυπνήστε!

Κάθε μέρα μία από τα ίδια. Παζάρια με τη τρόικα για να πάρουν χρήμα οι τραπεζίτες, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι και χαράτσια για την κοινωνία. Ο φόβος ρέει αφειδώς από τα πρωινάδικα των στρατευμένων παπαγάλων μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Ναρκοφοβία για όλη τη κοινωνία. Τα κεφάλια μέσα προστάζουν, έξω έχει ΜΑΤ παντού, στρατό, χρυσαυγίτες, εγκληματικότητα, ανασφάλεια. Δουλειά όσες ώρες θέλουν τα αφεντικά και επιστροφή γρήγορα στο σπίτι.

Κι εμείς τι κάνουμε; Ετοιμάζουμε σκυφτοί το σάκο επιβίωσης; Περιμένουμε τα χειρότερα; Υπάρχουν χειρότερα που μας αναλογούν και μας αξίζουν; Ποια μυστική κ ι απόκρυφη φωνή προστάζει μέσα μας να υποταχτούμε; Σηκώνουμε ψηλά τα χέρια και παραδινόμαστε βορά στις ορέξεις και τους σχεδιασμούς τους; Σταματάμε αδιέξοδα πηδώντας από τα μπαλκόνια; Θα τους αφήσουμε να μας αλέθουν στο μύλο της παραγωγής των κερδών τους ελπίζοντας στην έλευση κάποιου νέου σωτήρα;

«Ξυπνήστε
Ξυπνήστε νέες, ξυπνήστε νιοί
βγέστε απ’ του τάφου τη σιωπή
δείτε του κόσμου τη ντροπή
γίνετε χίλιοι κεραυνοί
και κάψτε μας ή σώστε μας
γλιτώστε μας, ή θάψτε μας»

Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Είμαστε εμείς που γράφουμε την ιστορία. Ας πάψουμε να περιμένουμε δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, να γίνει, ίσως κάποιο θάμα. Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους! Δεν έχει παρακάτω. Ή αυτοί ή εμείς!

Πηγή: www.denplirono.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *