Απόγνωση

Δεν υπάρχουν λέξεις να σχολιάσεις το θέμα που είδε την δημοσιότητα από την τοπική εφημερίδα της Καρδίτσας «Η Αλήθεια»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μια πολύτεκνη οικογένεια στον Παλαμά Καρδίτσας, αντιμετώπιζε τόσο έντονα προβλήματα επιβίωσης που η απόγνωση της μητέρας παραλίγο να οδηγήσει σε τραγωδία.

Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της οικογένειας Καρβούνη, πέντε παιδιά μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά τους, ζουν σε ένα τρισάθλιο οίκημα με έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, που μετατράπηκε από κατάστημα σε κατοικία.
Με μόνο πόρο μία σύνταξη 500 €, η επταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει, με τα τρία από τα πέντε παιδιά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, γεγονός που δεν επιτρέπει στην μητέρα να εργαστεί. Πριν από 15 μέρες η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση της οικίας για οφειλές που ανέρχονται στα 1.472 €, ποσό που η οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει.

Το πρώτο παιδί της οικογένειας, 17χρονο κορίτσι, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, το τέταρτο, επίσης κορίτσι 2,5 χρόνων, αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ το πέμπτο παιδί, κοριτσάκι και αυτό, μόλις ενός έτους, έχει γεννηθεί με ισχιοσχιστία.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα η μητέρα, στις κατά καιρούς εκκλήσεις της για βοήθεια βρήκε κλειστές πόρτες, ακόμη και από φορείς του νομού.

Έχοντας περιέλθει σε απόγνωση η μητέρα, σκέφτηκε να σκοτώσει τα παιδιά της με ποντικοφάρμακο, που θα τοποθετούσε μέσα στην πίτα, για το μεσημεριανό τραπέζι, και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.
Η κουμπάρα της, ωστόσο, αντιλήφθηκε έγκαιρα τι είχε στο μυαλό της η γυναίκα και πήγε στο σπίτι, αποτρέποντας το κακό.

Με το δημοσίευμα της εφημερίδας ο ντόπιος κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και έδωσε μια ανάσα στην οικογένεια. Με την φιλανθρωπία αποφεύχθηκε (;) μια τραγωδία αλλά το θέμα είναι άλλο.

Μόλις εχτές ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε επιδότηση 1 δισ ευρώ στους καπιταλιστές ενώ η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης είναι από μηδαμινή ως ανύπαρκτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *