Ένταση Νατοϊκών Ασκήσεων και πολεμικών προετοιμασιών με σημαντική εμπλοκή Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ενώ οι πολεμοκάπηλοι και τουρκοφάγοι των αστικών κομμάτων εξουσίας, του Καμμένου και της Νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, των μιλιταριστικών μέσων και του στρατιωτικού κατεστημένου αμήχανα παρακολουθούν την στήριξη της ελληνικής άρχουσας τάξης στον τουρκικό ιμπεριαλισμό, που επιτίθεται κατά του λαού της Συρίας αλλά ακόμη σφοδρότερα στην Κουρδική μειονότητα, σειρά ασκήσεων έρχεται να επισημάνει την συμμαχία του ελληνικού και τουρκικού κατεστημένου για την επιβολή των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, αποκομίζοντας βεβαίως το μερίδιο που τους αναλογεί στην ικανοποίηση των «εθνικών επιχειρηματιών» και των πολιτικών ανταλλαγμάτων. Από αυτή την οπτική επομένως αξίζει να δούμε τη διεξαγωγή δύο ασκήσεων, που ενώ από πολλούς προβάλλεται ότι ήταν από καιρό προγραμματισμένες, είναι εύλογα τα ερωτηματικά που προκαλούν και η συσχέτιση τους με την απειλή εκδήλωσης ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Συρία και Ιράν.

Αίσθηση πολεμικής προετοιμασίας αποπνέει η Άσκηση Χειρισμού Κρίσεων (Crisis Management Exercise) του ΝΑΤΟ, με την ονομασία «CMX-12», από την 12 έως την 16 Νοεμβρίου 2012, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1992, με σκοπό την εξάσκηση του προσωπικού (στρατιωτικού/πολιτικού) σε διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων, σε στρατηγικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στην εξάσκηση επί των διαβουλεύσεων και της συλλογικής σύλληψης αποφάσεων της Συμμαχίας, σε στρατηγικό πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο, σε περίπτωση αντιμετώπισης απειλής από διασπορά Όπλων Μαζικής Καταστροφής, ΡΒΧ πολέμου και Κυβερνοπολέμου. Στην άσκηση συμμετέχουν τα Κράτη-Μέλη του ΝΑΤΟ, με έδρες τις πρωτεύουσες των χωρών τους, οι Στρατηγικές Διοικήσεις του ΝΑΤΟ (SHAPE, SACT), τα Νατοϊκά Στρατηγεία (IS, IMS), καθώς και μη Κράτη-Μέλη (Σουηδία, Φινλανδία) και διεθνείς Οργανισμοί, χωρίς ανάπτυξη δυνάμεων.

Πέραν του προσωπικού του ΓΕΕΘΑ και των τριών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην άσκηση συμμετέχουν: ΥΠΕΘΑ, ΥΠΕΞ, Υπουργείο Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπουργείο ΠΡΟΠΟ (ΕΛΑΣ, ΠΣ, ΕΥΠ, ΓΓΠΠ), Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης.

Ποιος, επίσης, δε θα σκεφτεί ότι η Άσκηση μικρής κλίμακας Ειδικών Δυνάμεων «AEGEAN SEAL 12», που διεξάγεται στην Αγία Μαρίνα από τις 12 έως τις 20 Νοεμβρίου, με σκοπό την εξάσκηση του προσωπικού στον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ναρκών, καθώς και στις διαδικασίες αντιναρκικών επιχειρήσεων ρηχών νερών, δεν συνδέεται με τις εξελίξεις σο Ιράν, δεν αποτελεί μέρους της απάντησης των δυνάμεων της Δύσης στην απειλή των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ότι θα κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ ναρκοθετώντας την περιοχή;

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Άσκηση συμμετέχουν με δυνάμεις Ειδικών Δυνάμεων η Ελλάδα ( η μονάδα ΔΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού), η Τουρκία (με 20 άνδρες), η Ιορδανία, ενώ παρατηρητές έχουν σταλεί από την Σουηδία, το Μαυροβούνιο, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην άσκηση που συμμετέχει το ναρκαλιευτικό Ν/ΘΗ Καλλιστώ, τα αντικείμενα εκπαίδευσης είναι η παρουσίαση διαφόρων τύπων ναρκών, η μέθοδος έρευνας, εντοπισμού και εξουδετέρωσης νάρκης σε ρηχά ύδατα, η σχεδίαση επιχειρήσεων και η ναυτιλιακή σήμανση.

Από τη μεριά μας καταγγέλλουμε την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους σχεδιασμούς και τις προετοιμασίες νέων βάρβαρων πολέμων. Οι ελληνικές βάσεις, αλλά κυρίως η Σούδα, έχουν μετατραπεί σε σημαντικά προπύργια των επιθέσεων.

Όλα αυτά είναι καταδικασμένα στην συνείδηση του λαού μας, που με σθένος αντιτάχθηκε σε κάθε βίαιη επίθεση για την επιβολή της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων.

Καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *