Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονική εισβολή των Ισραηλινών στο πλοίο Mavi Marmara

Πηγή: TVXS

Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονική εισβολή των Ισραηλινών στο πλοίο Mavi Marmara, του «Στόλου της Ελευθερίας», κατάφερε να διασώσει η αμερικανίδα σκηνοθέτης και ακτιβίστρια Ιara Lee. Παρά τις προσπάθειες των Ισραηλινών να κατασχέσουν κάθε ντοκουμέντο, τελικά το υλικό, όπως και το υλικό από το ελληνικό πλοίο «Σφενδόνη», διασώθηκε και σήμερα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η Iara Lee είναι επικεφαλής του δικτύου «Cultures of Resistance» και ήταν μία από τους ελάχιστους Αμερικανούς που βρίσκονταν στο πλοίο.
Μιλώντας στο Democracy Now, η Iara Lee, δηλώνει: : «ήμασταν προετοιμασμένοι για μία αντιπαράθεση αλλά δεν φανταζόμασταν, τόση βία. Οι γυναίκες ούρλιαζαν και οι άντρες προσπάθησαν να αντισταθούν, όταν όμως είδαμε τόσα πολλά zodiac και κομμάντος, δεν είχαμε ούτε δύναμη, ούτε φωνή για να αντιδράσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με όσα υποστήριξε το Ισραήλ για «ένοπλους ακτιβιστές», πάνω στο Mavi Marmara, η Iara Lee απάντησε: «Δεν είχαμε όπλα, αμυνθήκαμε με κάποιες καρέκλες, κάποια σκουπόξυλα κ.α. Οι Ισραηλινοί πυροβόλησαν πολύ γρήγορα και αμέσως είχαμε τους πρώτους νεκρούς και τραυματίες. Αν και μας δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσουμε, καθώς καταφέραμε να αφοπλίσουμε κάποιους στρατιώτες, η νοοτροπία μας για μη βία, δεν μας επέτρεπε να το κάνουμε. Από τα μεγάφωνα του πλοίου φωνάζαμε ότι είμαστε πολίτες και καλούσαμε του Ισραηλινούς να μην πυροβολούν. Καλούσαμε επίσης για ιατρική βοήθεια για τους πρώτους τραυματίες, αλλά οι Ισραηλινοί στρατιώτες μας αγνόησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *