Μαζικό και δυναμικό το συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία (Βίντεο)

skouries_thessal_09032013Με μια μαζική πορεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης –στο συλλαλητήριο υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 20.000 διαδηλωτές-, με παλμό και δυναμισμό έχοντας κυρίαρχο σύνθημα «Χούντα, ΕΛΑΣ, Αντώνης Σαμαράς» οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, συνέχισαν τον αγώνα τους ενάντια στην επένδυση μεταλλουργίας χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός» και την παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής τους στις πολυεθνικές.skouries_thessal_090313

Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε πανό με τις φωτογραφίες των Τσοχατζόπουλου, Παπακωνσταντίνου και Πάχτα, στο οποίο αναγραφόταν «αυτοί υπέγραψαν την καταστροφή της Χαλκιδικής».

skouries_thessalΗ σημερινή κινητοποίηση τους οργανώθηκε σε συντονισμό με τις επιτροπές αγώνα της Θράκης και του Κιλκίς, που παλεύουν ενάντια στα χρυσωρυχεία που σχεδιάζει η «ELDORADO» στις περιοχές τους. Το όργιο πρωτοφανούς κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας στάθηκε αδύναμο να κάμψει τον αγώνα τους.

Τα τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί χτες από τους μπάτσους στα πλαίσια των ερευνών τους για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, αφέθηκαν ελεύθερα.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_841.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *