“Υπόδειγμα” δημοσιογραφίας

Υπόδειγμα δημοσιογραφικού ρεπορτάζ δια χειρός του γνωστού και μη εξαιρετέου Βασίλη Λαμπρόπουλου στο σημερινό «Βήμα»:

«Μια αναλυτική μαρτυρία από νεαρό αντιεξουσιαστή σε ανώτερο αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον Απρίλιο του 2009 φαίνεται να οδήγησε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε ορισμένα από τα μυστικά της οργάνωσης “Σέχτα Επαναστατών” …. μπλα μπλα μπλα «πραγματοποιήθηκαν τρεις επιχειρήσεις της Ασφαλείας Αττικής για να συλληφθούν άτομα που πιστεύεται ότι είχαν συνεργασία με την οργάνωση-φάντασμα», μπαλ μπλα μπλα ….

Και η κατάληξη:
«όλες αυτές οι ενέργειες έμειναν χωρίς αντίκρισμα αφενός γιατί δεν συγκεντρώθηκε οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο»

«Ακόμη υπήρχαν αναφορές και για εμπλοκή ενός 30χρονου, ο οποίος είχε προσαχθεί για εμπρηστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας το 2008, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η ομάδα “Κομάντο Χρήστος Τσουτσουβής”…. Οι κοινές αναφορές σε προκηρύξεις, οι ομοιότητες στον τρόπο δράσης με την “Αντικρατική Πάλη”, αλλά και ο τόπος διαμονής πολλών από τους υπόπτους είχαν οδηγήσει τότε τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να αποκαλούν τη “Σέχτα Επαναστατών” “παρέα του Γκύζη”».

Και η κατάληξη:
 «Ποτέ ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο»

«Κάποια από τα μέλη της συνεχίζουν τη δράση τους μόνο ως οργανωτικά μέλη της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”, ύστερα και από τον εντοπισμό της οπλαποθήκης της οργάνωσης στο Χαλάνδρι, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο» μπλα μπλα μπλα « Μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη και τον θάνατο του 35χρονου Λάμπρου Φούντα τον περασμένο Μάρτιο είχε διατυπωθεί η άποψη ότι ίσως οι ίδιοι ύποπτοι είχαν επαφές μαζί του και με την οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”».

Και η κατάληξη:
 «Ολες όμως αυτές οι εκτιμήσεις έμειναν χωρίς καμία επαλήθευση».

Τώρα αν αυτό θεωρείτε δημοσιογραφία και όχι αναμάσημα σεναρίων ή φαντασιώσεων που σερβίρουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και ο δημοσιοκάφρος απλώς τα αναπαράγει αφήνουμε να το κρίνουν οι αναγνώστες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *