Πέρα από τις αντιπαραθέσεις τις εξουσιαστικής κάστας

Η Κάτια Μακρή, σε όλες τις παρουσίες της παρουσιάζεται σαν κυβερνητική εκπρόσωπος . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα λεγόμενα της δεν έχουν πάντα βαρύτητα ειδικά όταν αναφέρετε στα εσωκομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ. Εχει τις πηγές της μέσα στο κυβερνητικό κόμμα και ίσως έχουν μια κάποια βασιμότητα τα όσα μας είπε σήμερα απ’ τον ρ/σ του Χατζηνικολάου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα της για πρώτη φορά παρουσιάζεται «εσωκομματική συντεταγμένη αντιπολίτευση» μέσα στο ΠΑΣΟΚ και αυτό το αποδίδει σε τάση αυτοπροστασίας των βουλευτών. «Ολη η νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα “καεί”» μας είπε, αν χρεοκοπήσει η χώρα στα χέρια του ΓΑΠ και γ’ αυτό εκφράζονται ενστάσεις από μια σειρά κυβερνητικών βουλευτών για την ασκούμενη πολιτική.

Εμείς όλα αυτά τα ακούμε βερεσέ. Ολος ο κυβερνητικός λόχος αποτελείται από ασπόνδυλα και όσα ακούσαμε για «μυστικά δείπνα» Πασόκων βουλευτών και τα σχετικά τα θεωρούμε παιχνίδια του παρασκηνίου για το μοίρασμα της εσωκομματικής τράπουλας.

Η ουσία είναι μια και το λένε τα δικά τους στοιχεία. Αφού έκοψαν μισθούς και συντάξεις, είδαμε τα λουκέτα και οι απολύσεις να αυξάνονται κατακόρυφα και όλα αυτά στο όνομα …της μείωσης τους δημόσιου χρέους…. Αυτό τραβάει την ανηφόρα.

Το περίφημο χρέος αυξήθηκε κατά 20 δις ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο και κατά 39 δις ευρώ μέσα σε ένα χρόνο. Στα τέλη Σεπτέμβρη 2010 το χρέος έφτασε στα 336,8 δις ευρώ από 316,9 δις ευρώ που ήταν πριν από τρεις μήνες και από 297,9 δις που ήταν πριν ένα χρόνο.
Οι τοκογλύφοι ντόπιοι και ξένοι που απομυζούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού είναι αδίσταχτοι και το πολιτικό προσωπικό δεν είναι παρά «οικιακοί βοηθοί» τους, οπότε όποιες διεργασίες και να γίνονται στα εσωτερικά των αστικών κομμάτων δεν πρέπει να απασχολεί τον εργαζόμενο λαό, τα λαϊκά στρώματα. Είναι σκηνικά που αφορούν την εξουσιαστική κάστα και πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.

Η μάχη πρέπει να δοθεί στο δρόμο και με μορφές πάλης που πρέπει να ξεφύγουν απ’ τις συνηθισμένες διαδηλώσεις-παρελάσεις.

Μία απάντηση στο “Πέρα από τις αντιπαραθέσεις τις εξουσιαστικής κάστας”

  1. Ουδεμία αξία έχουν τα όσα λέει η Κ. Μακρή και το οποιοδήποτε φερέφωνο, ακριβώς διότι είναι φερέφωνο σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *