ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσ/νίκης: Αλληλεγγύη στην πολιτική πρόσφυγα Yilmaz Gonul (Emine)

EMINE-1ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην πολιτική πρόσφυγα Yilmaz Gonul (Emine), μέλος του σωματείου «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς  κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και του περιοδικού «Ο Αγώνας».

Η Yilmaz Gonul διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και έχει πάρει πολιτικό άσυλο από το 2001, λόγω των διώξεων που αντιμετωπίζει στην Τουρκία εξαιτίας της πολιτικής της δράσης.

Είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα λόγω της ενεργής συμμετοχής της όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, αλλά και της συμμετοχής της στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Η Εμινέ κατηγορείται με βάση σαθρά αποδεικτικά στοιχεία σε μια προσπάθεια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να επιδείξει έργο και να κατασκευάσει ενόχους.
Είναι βέβαιο ότι η δίωξη της Εμινέ εντάσσεται στο πλαίσιο τόσο της βάρβαρης πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέναντι στους πρόσφυγες, όσο και της υποκρισίας των επιτελείων της ΕΕ που δήθεν ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ στην πράξη οικοδομούν την Ευρώπη-φρούριο.

Στην εποχή των αλλεπάλληλων Μνημονίων, όπου ο Σαμαράς προσπαθεί να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας επικαλούμενος τη γελοία «θεωρία των δύο άκρων», η αλληλεγγύη μας στους πολιτικούς πρόσφυγες οφείλει να είναι έμπρακτη.

Άλλωστε, ο τουρκικός λαός, όπως απέδειξε με την εξέγερση του τον Ιούνη απέναντι στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Ερντογάν, δίνει την ίδια μάχη στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης απαιτεί την απαλλαγή της Εμινέ από κάθε κατηγορία και στηρίζει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Εμινέ και στους πολιτικούς πρόσφυγες έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη στις 8:30 πμ.

antarsya_1

e-mail: gtantarsya.thess@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας:  6973935087

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *