Το Σάββατο 19/10 ανοίγει η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας!

elk-opening-party941Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας επιδιώκει να είναι ένας άλλος τρόπος να βρισκόμαστε οι εργαζόμενοι, οι ελαστικά απασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, έλληνες και μετανάστες, ΟΛΟΙ. Να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές ταξικής αλληλεγγύης, κόντρα στην ψεύτικη ”φιλανθρωπία” του κράτους, των δήμων, της εκκλησίας, των ΜΚΟ και άλλων θεσμών που μας εμπαίζουν, δίνοντάς μας ένα ξεροκόμματο, ενώ στηρίζουν τις πολιτικές που φταίνε για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Κόντρα στις φασιστικές συμμορίες που επιδιώκουν να σπείρουν το διχασμό στην κοινωνία, να τρομοκρατήσουν το λαό και να τον αποτρέψουν από την συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες. Σκοπός  είναι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, στην Εργατική λέσχη Καλλιθέας να  ξανανιώσουμε  την τεράστια δύναμη της κοινής δράσης και της συλλογικότητας μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες.

Κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του σε ένα ρημαγμένο τόπο με εξαθλιωμένους και εξαχρειωμένους τους συνανθρώπους του.

Μπορούμε όμως να παλέψουμε μαζί, να διεκδικήσουμε μαζί, να νικήσουμε μαζί.

Όχι μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά να κερδίσουμε ο ένας τον άλλον, τη συμμετοχή σε μια οργανωμένη αγωνιζόμενη συλλογικότητα, την αίσθηση της πραγματικής αλληλεγγύης, την αξιοπρέπειά μας, την αυτο-συνείδησή μας για το σε ποια τάξη ανήκουμε, ποιος είναι ο κοινός μας εχθρός και πόσο δυνατοί είμαστε απέναντί του.

Στοχεύουμε:

– Να οργανώσουμε μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές, δίνοντας και μία άλλη διάσταση στην παιδεία, πέρα από τη στείρα μάθηση και το εξεταστικό κολαστήριο, καθώς και μία άλλη σχέση μεταξύ μαθητών-εκπαιδευτικών.

Να προβάλλουμε ένα διαφορετικό πολιτισμό μέσα από προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κλπ.,

– Να εξερευνήσουμε ταλέντα και δυνατότητες, ενδιαφέροντα και ενασχολήσεις που επειδή δεν φέρνουν κέρδος, κανείς δεν μας έμαθε.

– Να στηρίξουμε με τρόφιμα, φάρμακα, και ό,τι είναι αναγκαίο, τους συμπολίτες μας που έχουν γονατίσει για να μπορέσουν να ξανασηκωθούν και μαζί όλους όσους δίνουν την αυτονόητη μάχη αξιοπρέπειας και δίκιου σε χώρους δουλειάς με κινητοποιήσεις ή μακρόχρονες απεργίες.

Κυρίαρχος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να οργανώσουμε την αντίσταση και την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. Μέσα από δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και των ανέργων να οργανώσουμε την πάλη για την ανατροπή.
Δεν είναι εύκολο να περιγράψουμε από τώρα όλες τις δραστηριότητες που θα αναλάβει η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας γιατί είναι κάτι που θα χτίσουμε βήμα το βήμα, μέρα την ημέρα μαζί. Μέσα από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε όλοι μαζί στις συνελεύσεις μας και θα ελέγχονται από όλους.

Το Σάββατο 19/10 σας καλούμε να γνωρίσετε την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας (Λασκαρίδου 134).
Από τις 11:00 το πρωί, σας περιμένουμε για να πιούμε μαζί ένα καφέ, να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε. Και από τις 10:00 το βράδυ, να διασκεδάσουμε με μουσική και ποτό στο πάρτι ανοίγματος της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας!

image002

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *