Aπολύουν γιατρούς, και σχολικούς φύλακες απ’ το δημόσιο και προσλαμβάνουν χαφιέδες. Δυο λόγια για τον βρόμικο ρόλο της ΕΥΠ/ΚΥΠ

image003Δεν θα πρέπει να μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι την στιγμή που απολύουν γιατρούς, και σχολικούς φύλακες απ’ το δημόσιο προσλαμβάνουν χαφιέδες. Η πιο μισητή απ’ τα λαϊκά στρώματα κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών πλήρως απονομιμοποιημένη στην συνείδηση του ελληνικού λαού μεγεθύνει τις προσβάσεις της στον κρατικό μηχανισμό λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία με άκρως προκλητικό τρόπο.

Είναι πολύ αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ σήμερα του Τάσου Κωστόπουλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στο οποίο ο δημοσιογράφος επικαλούμενος τον προϋπολογισμό της ΕΥΠ για το 2014 που αναρτήθηκε πρόσφατα στη «Διαύγεια», μας λέει ότι την στιγμή που κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους είχε απομείνει γίνεται παρελθόν, τα κονδύλια που προβλέπονται για την ΕΥΠ αυξάνονται κατά 8,6% φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. (Από 35,417 εκατομμύρια ευρώ σε 38,46),

Με καθαρό βασικό μισθό 900 ευρώ, η προϋπολογισμένη αύξηση των 2,62 εκατομμυρίων ευρώ ισοδυναμεί με περίπου 250 προσλήψεις μας λέει το δημοσίευμα και «δεδομένου ότι οι προσλήψεις στην ΕΥΠ παραμένουν απόρρητες», συμπληρώνει ο δημοσιογράφος, «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά βρήκε έναν βολικό τρόπο παράκαμψης της δημοσιονομικής λιτότητας για την επαγγελματική τακτοποίηση κάμποσων “ημετέρων” εκεί όπου δεν φτάνει το βλέμμα ούτε της τρόικας ούτε των ΜΜΕ».
Ευκαιρία να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας κάποια πράγματα για την ιστορία και την δράση της ΚΥΠ-ΕΥΠ.

i002Δημιούργημα της CIA στις αρχές του εμφυλίου πολέμου με την ονομασία Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών – Ερευνών (ΚΥΠ-Ε), ενώ το Μάη του 1953 αναδιοργανώνετε ριζικά με πρώτο αφεντικό τον ελληνοαμερικάνο Τομ Καραμεσίνη.

Ηταν τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου και η δουλειά της να στρατολογεί χαφιέδες πολυτελείας για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού κομμουνιστικού κινδύνου».

Σιγά-σιγά οι μετοχές της όπως και οι δουλειές της ανέβηκαν και από τις γραμμές της πέρασε η αφρόκρεμα του φασισταριού. Γεωργαλάς, Παπαδόπουλος, Μακαρέζος, Ρουφογάλης και άλλα τέτοια φυράματα.

Εξετάσεις στους αμερικάνους και στην ντόπια ολιγαρχία έδωσε όταν έφτιαξε και εκτέλεσε το περίφημο «σχέδιο Περικλής» στις εκλογές βίας και νοθείας το 1961. Τότε που ψήφισαν και τα δέντρα. Αποκλειστικό της ρόλος ήταν να δημιουργεί και να καθοδηγεί παρακρατικές οργανώσεις στυλ «Καρφίτσας», ενώ έχουν γραφτεί πολλά για τον βρώμικο ρόλο της στην δολοφονία του Γ. Λαμπράκη τον Μάη του ’63 στην Θεσσαλονίκη.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας για τον ρόλο της ΚΥΠ; Την προβοκάτσια που οργάνωσε στον Εβρο, όταν ο μετέπειτα δικτάτορας έριχνε ζάχαρη στα ντεπόζιτα των τανκς και το χρέωνε σε κομμουνιστές φαντάρους; Στην σκευωρία του «ΑΣΠΙΔΑ»; Στην υπόθεση «Δίκης Αεροπόρων»; Στο ρόλο που έπαιξε στην δικτατορία, που είχε σαν αποκλειστική ασχολία το κυνήγι των κομμουνιστών και των λεγόμενων συνοδοιπόρων; Ξεχάσαμε τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του αρχικυπατζή Γρυλάκη με τηλεφωνικές υποκλοπές, εκβιασμούς και άλλες λαμογιές; Την συμμετοχή της ΕΥΠ στην παράδοση στους Τούρκους του Οτσαλάν; Σήμερα δεν παρακολουθούμε το βρόμικο ρόλο αυτής της υπηρεσίας στο πογκρόμ που έχει εξαπολυθεί στους Τούρκους επανσστάτες πολιτικούς πρόσφυγες στην χώρα μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *