Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων δήμου Νέας Ιωνίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.  ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Να μην ψηφιστεί η νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας ούτε στη Βουλή ούτε στο Euro group στις 1 & 2 Απρίλη!

-238X3~1Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση στον αντεργατικό πόλεμο των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία.

Έτσι η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αφού κατάργησε την πρωτοβάθμια υγεία,  στέλνοντας 8.500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ στην διαθεσιμότητα, αφού άνοιξε τον πρώτο κύκλο των απολύσεων στο δημόσιο, σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών κ.α.  αφού ψήφισε το νομοθετικό έκτρωμα για την αξιολόγηση και την μεθόδευση απόλυσης 35000 εργαζομένων αόριστου χρόνου με πρόσχημα τον επανέλεγχο των στοιχείων, επανέρχεται τώρα τις αμέσως επόμενες ημέρες να νομοθετήσει:

–                      Μια νέα τεράστια μείωση μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων. Αφού «πάγωσαν» τις ωριμάνσεις, τώρα προχωράνε στην κατάργησή τους αρχικά για τους «μακροχρόνια άνεργους», για να γενικευτεί αμέσως μετά παντού, σύμφωνα με την πρακτική τους. Θέλουν να μας στείλουν όλους στο βασικό μισθό πείνας των 580 € μικτά, που και αυτόν τον θεωρούν υψηλό και βάζουν θέμα μείωσής του.

–                      Τη  μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% που θα προκαλέσει απώλεια σοκ πάνω από 800 εκ. € στα ταμεία! Μετά την εξαφάνιση των εσόδων λόγω της τρομακτικής ανεργίας και του PSI, τώρα πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι νέες περικοπές στις συντάξεις πείνας και αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης, με τελικό στόχο να καταργηθεί ολοσχερώς η εργοδοτική και κρατική  χρηματοδότηση  και το κόστος της ιδιωτικής πλέον περίθαλψης να φορτωθεί ολόκληρο σε εμάς.

–                      Την απελευθέρωση της λειτουργίας των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων. Στην ουσία όλη η εργασία γίνεται μαύρη και ελαστική. Πρόκληση αποτελεί η φωτογραφική επέκταση της μαύρης εργασίας στα μεγάλα έργα. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά μίσθαρνο όργανο των εργολάβων εξαργυρώνοντας την στήριξή που της δίνουν μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους.  Προχωράει στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Για να περάσουν όλα αυτά και να εφαρμοστούν στην πράξη, κυβέρνηση – τρόικα – κεφάλαιο προχωρούν στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Με απαγορευτικά όρια για την προκήρυξη της απεργίας, με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, με επανανομιμοποίηση του λοκ-άουτ κ.α.

Η συμφωνία προβλέπει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και πριν από όλα το σπάσιμο και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Επίσης  μέτρα για την πλήρη καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των άλλων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων (π.χ. φαρμακοποιών) προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγορά στα χέρια των ντόπιων μεγαλοκαρχαριών και των πολυεθνικών.

Ξέρουμε ότι στο τέλος θα γυρίσουν και πάνω μας. Εμείς θα πληρώσουμε το λογαριασμό με αύξηση της ανεργίας, με αυξήσεις των τιμών και με τρόφιμα και υγεία για τα σκουπίδια. Για τόσο έχουν τη ζωή μας.

Συνάδελφοι

Το μοίρασμα των ψίχουλων μπροστά στις εκλογές είναι βαθιά υποτιμητικό για τους εργαζόμενους  και το λαό. Δείχνει πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη μας οι Σαμαράς-Βενιζέλος. Άλλωστε έδειξαν την προτίμησή τους. Οι πιο ευνοημένοι από τα ψίχουλα είναι οι πραιτοριανοί των δυνάμεων καταστολής.

Και τα μέτρα αυτά δείχνουν πόσο βαθιά ταξική είναι η πολιτική των μνημονίων  που μας οδηγούν στην καταστροφή για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού..

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

  • Για την άρση όλων των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.
  • Την κατάργηση του νόμου έκτρωμα για την αξιολόγηση και τη δημιουργία νέων δεξαμενών απολύσεων και τον κανιβαλισμό στο δημόσιο.
  • Την προάσπιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών της παιδείας, υγείας, ασφάλισης, μεταφορών, ενέργειας, νερού.
  • Την μη εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων των ΟΤΑ στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής προσωρινής και μαύρης εργασίας, για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
  • Την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθερίων ενάντια στον ολοκληρωτισμό που επιβάλουν.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η  ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.                              ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.                                     ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Να μην περάσει η νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης -Τρόικας  ούτε στη Βουλή ούτε στο Euro group στις 1 & 2 Απρίλη!

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *