Ο “προβληματισμός” τους (Βίντεο)

Μέχρι τώρα για τα ΜΜΕ όσοι συμμετείχαν στο λεγόμενο κίνημα «Αγανακτισμένων Πολιτών» ήταν συνειδητοποιημένα άτομα, εξέφρασαν πολιτισμένη διαμαρτυρία, εκδήλωναν την αγωνία τους κλπ. Όλα αυτά δεν ακούγαμε πόσες μέρες από τα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ;
Τι έγινε τώρα ξαφνικά και μάθαμε από τον Χασαπόπουλο (Δείτε το βίντεο με τα χθεσινά γιουχαΐσματα των πολιτικάντηδων) και επικρατεί «προβληματισμός στην κυβέρνηση για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί»;

Το γεγονός ότι όλες τις περασμένες μέρες που κατέβαιναν δεκάδες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους δεν τους προβλημάτιζε και τώρα που οι εθνοπατέρες εισέπραξαν μερικά «κοσμητικά» επίθετα από τους διαδηλωτές άρχισαν να μιλάνε για «ανησυχητικά φαινόμενα»;

Και στην τελική έχει πλάκα να ακούς κυβερνητικούς βουλευτές να σου λένε ότι «τέτοια φαινόμενα πλήττουν την δημοκρατία» ή να διαβάζεις την ανακοίνωση του προέδρου της βουλής που μιλάει «για θλιβερά φαινόμενα που θυμίζουν άλλες εποχές, φαινόμενα που είχαν στόχο την κατάλυση της δημοκρατίας και του πολιτεύματος».

Μας έχουν επιβάλει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, μας αναγκάζουν να βιώνουμε την δικτατορία των μονοπωλίων που στραγγαλίζει κάθε εργατικό δικαίωμα, έχουν οδηγήσει το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών και έχουν το θράσος, οι άθλιοι, να μιλούν ότι κινδυνεύει η δημοκρατία τους γιατί η οργή και αγανάκτηση του κόσμου μεταφράστηκε σε κάποια «μη κόσμια» κατά την άποψη τους συνθήματα και κάποιες χειρονομίες που τους απευθύνθηκαν.

Να μην μιλήσουμε πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι τέτοιες ενέργειες, ώστε να αποτελέσουν ανάχωμα στην λαίλαπα που έχει εξαπολύσει το «μαύρο μέτωπο» ενάντια στην τάξη μας. Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Όμως κι αυτή η πανικόβλητη αντίδραση του πολιτικού προσωπικού των καπιταλιστών μπροστά σε ένα γεγονός που ξέφυγε απ’ τις συνηθισμένες πρακτικές των διαδηλωτών, μας λέει πολλά.

 Να παραθέσουμε και το ανάλογο «κλάμα» που ρίχνει η ιστοσελίδα του «Βήματος:

«Οι διαμαρτυρίες των “Αγανακτισμένων” της πλατείας Συντάγματος είχαν μέχρι τώρα ειρηνικό χαρακτήρα.

Μπορεί να πει κανείς ότι η μέχρι τώρα μαζικότητά τους στηρίχθηκε και σε αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό.

Από χθες ωστόσο μετά την έλευση ομάδων από τη συγκέντρωση των Προπυλαίων τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Τα συνθήματα έγιναν από υβριστικά έως ρατσιστικά για τους πολιτικούς και το Κοινοβούλιο και μια δυναμική ομάδα περίπου 300 ατόμων απέκλεισε τη μόνη είσοδο του Κοινοβουλίου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, απαγορεύοντας στους βουλευτές να εισέλθουν ή να εξέλθουν από αυτό.

Έτεινε, με άλλα λόγια, η διαμαρτυρία – ευτυχώς αυτής της ομάδας μόνο – να ξεφύγει από τον ειρηνικό χαρακτήρα της και να γίνει απόλυτα συγκρουσιακή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οφείλουν ωστόσο να γνωρίζουν όσοι υβρίζουν το Κοινοβούλιο και είναι έτοιμοι να προπηλακίσουν εκλεγμένους βουλευτές ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν παραπέμπουν στις καλύτερες ιστορικές στιγμές του έθνους και της χώρας.

Γι’ αυτό επιβάλλεται αυτοσυγκράτηση κι αυτοέλεγχος, πριν να είναι αργά».

0 απαντήσεις στο “Ο “προβληματισμός” τους (Βίντεο)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *