Το επικοινωνιακό φιάσκο του ΠΑΣΟΚ

 Για το βιντεάκι που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ για να διαφημίσει το έργο του έχουν γραφτεί και ακουστεί πάρα πολλά. Την καλύτερη ατάκα την ακούσαμε απ’ τον Λαζόπουλο που είπε στην εκπομπή του ότι η ενέργεια αυτή του ΠΑΣΟΚ του θυμίζει τον βιαστή που διαφημίζει το έργο του.
Το ωραίο που ακούστηκε επίσης, σε συνέλευση των “Αγανακτισμένων Πολιτών” στο Σύνταγμα  ήταν να στηθεί video wall, να παίξει το βίντεο και οι εικόνες του θα λειτουργούσαν καταλυτικά ώστε αυτοί που το παρακολουθούν να μπουκάρουν στην βουλή και να κάνουν λαμπόγιαλο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο εμπνευστής αυτού του βίντεο αρχικά φαιρόταν ο ανεκδιήγητος κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, Γ. Πεταλωτής ενώ το σημερινό “Ποντίκι” σε σχετικό του σχόλιο βάζει στο κάθρο αλλά δυο στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ:

Το επικοινωνιακό φιάσκο του ΠΑΣΟΚ

Ομαδικά πυρά για την επικοινωνιακή δεινότητα της δέχτηκε αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση, αφού όλοι αναζητούν τον ιθύνοντα νου που αποφάσισε ότι η καλύτερη επικοινωνιακή αντεπίθεση είναι το γνωστό βιντεάκι στο διαδίκτυο για τα επιτεύγματα των 20 μηνών, την ώρα που έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες.

Άραγε ποιος ευφυής νους θεωρεί ότι αντιμετωπίζεται μια σοβαρή επικοινωνιακή κρίση της κυβέρνησης, η οποία δίνει την εντύπωση ότι καταρρέει, ενώ οι περισσότεροι υπουργοί έχουν αφήσει τα μολύβια κάτω και επιχειρούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, με ένα σποτ προεκλογικής αισθητικής;

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ως μπαμπούλας με καθυστέρηση δύο ημερών εγκαλεί τα Μέσα Ενημέρωσης για τα περί «κατοχής» της χώρας και τους επιτηρητές στα υπουργεία, αντί να δώσει με σοβαρότητα και συνοχή απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα και αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προφανώς όλες αυτές οι αντιδράσεις αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει «τα αυγά και τα πασχαλιά», ότι δεν λειτουργεί το επιτελικό – επικοινωνιακό όργανο της υπό τον Γιάννη Ραγκούση και ότι ένα στενό πολιτικό επιτελείο άψητων ανθρώπων αποφασίζει κάτω από έντονη πολιτική πίεση με ένα αποσπασματικό και αντιεπαγγελματικό τρόπο. Αντί να επιχειρείται να μαζευτεί η συνεχής διαρροή πληροφοριών από το οικονομικό επιτελείο, που σχεδόν ημιεπίσημα δίνει πίνακες με φορολογική επιδρομή κατά των χαμηλόμισθων, γεγονός που συνέβαλε στο να γεμίσουν οι πλατείες τις τελευταίες εβδομάδες από πολίτες που μουντζώνουν τη Βουλή, αυτοί επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Και αυτή είναι ότι οι πολίτες στέγνωσαν και από το πολύ ξεζούμισμα δεν έχουν να δώσουν τίποτε άλλο και ακόμα και όσοι πιστεύουν ότι μπορεί με τα δάνεια να σωθεί η χώρα, δεν βλέπουν καμία προοπτική, καμία αχτίδα φωτός, και αυτό είναι το σοβαρότερο. Και όλοι αναζητούν αν πίσω απ’ όλα αυτά είναι κάτι σαΐνια που αναδείχθηκαν από το πουθενά, τύπου Κώστα Θέου και Γιώργου Πετρουλάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *